.

. Zdroj: www.bepanthen.cz

Nezbytný pomocník na ošetření drobných ran s rizikem infekce

Určitě máte domácí lékárničku pro případy, že se zraníte a je možné to vyřešit doma. Oděrky, škrábance a podobná drobná poranění se vám přihodí při vaření, obstarávání zvířátek, či sportu velmi často. Mnohdy ani netušíte jak. A co teprve neposedné děti! Jak drobná poranění s rizikem infekce ošetřit? Sami doma zvládnete ošetřit drobná povrchová zranění, jako jsou odřeniny, škrábnutí, malé řezné a tržné ranky, stržené puchýře atd. Drobná ranka nebo malé krvácení vás už nezaskočí, děti však mohou být rozrušené, a tak je třeba dítě uklidnit a zároveň ranku vydezinfikovat a ošetřit.

Aby bylo riziko infekce drobných poranění co nejmenší a rána se rychleji zahojila, je dobré mít po ruce hojivý krém Bepanthen® Plus. Je možné ho použít na ošetření dalších povrchních poranění, např. po drobných chirurgických zákrocích, u prasklin pokožky – tzv. ragády (např. paty či bradavky kojících maminek), po epilaci a depilaci-zkrátka všude tam, kde je riziko infekce rány. Krém je možné aplikovat až 5x během dne. Doba léčby je obvykle 7-14 dní. Pro dezinfekci a hojení je důležité složení. Bepanthen® Plus obsahuje dvě účinné látky. Dexpanthenol, který posiluje přirozený proces regenerace a hojení kůže a podporuje produkci kolagenu a elastinu. Antiseptická složka chlorhexidin šetrně dezinfikuje, má antibakteriální účinky. Do těla se téměř nevstřebává a je vhodný pro celou rodinu.

Odřeniny, škrábance, řezné rány

Nejenže samotné odření bolí, ale ranka může být i znečištěná. Pokud se do rány dostalo více nečistoty, je třeba ji šetrně odstranit vodou a ránu vydezinfikovat např. krémem Bepanthen® Plus a pokud je to potřeba, zakryjeme sterilním obvazem nebo náplastí. Výhodou dezinfekčních prostředků s hojivou složkou je podpora přirozené regenerace a obnovy kůže. Proto je Bepanthen® Plus v tomto případě dobrým pomocníkem s efektem 2v1 - ránu dezinfikuje plus podporuje její hojení.

.
. | Zdroj: www.bepanthen.cz

Depilace a drobné chirurgické zákroky

Bepanthen® Plus krém je možno použít také po depilaci i epilaci. Podrážděná či poraněná místa stačí po zákroku pouze namazat tenkou vrstvou. Stejně tak po drobných chirurgických zákrocích (např. odstranění znaménka) oceníte vlastnosti Bepanthen® Plus.

.
. | Zdroj: www.bepanthen.cz

Chronické rány

Bepanthen® Plus lze použít i na chronické rány, které mají často senioři (proleženiny, bércové vředy) či na bakteriálně infikované ekzémy. Výhodou je, že jej můžete lehce nanášet i omývat, nemastí ani nelepí. Bepanthen® Plus dezinfikuje průběžně ránu po jejím klasickém očištění a díky konzistenci se rychle vstřebává. Zároveň umožní ráně dýchat a hojí ji.

Bepanthen® Plus je k dostání pouze v lékárnách, a to v tubě o objemu 30 g a 100 g. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. Bepanthen® Plus je lék k vnějšímu použití.

LMR-CH-20210519-06