...

... Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Nestihli jste filmy ve Varech? Poradíme, kam zajít na Nicole Kidman nebo Jeremyho Rennera!

Nedostali jste se letos do Varů a máte rádi festivalové filmy? Žádný problém – vybraná kina po celé ČR přinášejí výběr z toho, co se letos na festivalu promítalo. Rozhodně nešlápnete vedle s filmem Oklamaný režisérky Sofie Coppoly, zajímavá je i Druhá strana naděje Akiho Kaurismäkiho nebo Happy End Michaela Hanekeho.

Oficiální ozvěny Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary jsou v plném proudu. To nejlepší, co přinesl filmový festival, můžete právě tento týden vidět v kinech po celé ČR. Některé filmy později půjdou do běžné distribuce, ale u téměř poloviny snímků je to jedinečná příležitost.

Do prostředí televizního zpravodajství vás zavede rumunský film Breaking News, vidět můžete například i thriller z indiánské rezervace Wind River – film, který ve Varech uvedl americký herec Jeremy Renner. Snímek s názvem Jak balit holky na mejdanech vás zavede mezi pankáče ve Velké Británii, pokud máte náladu na něco akčnějšího, zkuste film Baby Driver o řidiči, který zajišťuje zločincům únik z místa činu. Další program najedete zde.

....
.... | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Tři karlovarské filmy budete moci vidět i v dalších kinech – jde o divácký hit ze Sundance a zahajovací snímek festivalu ve Varech Pěkně blbě, erotický psychothriller Dvojitý milenec francouzského režiséra Françoise Ozona nebo německý film o divokých teenagerovských večírkách Axolotl Overkill. Více o projekcích najdete zde.