...

... Zdroj: iStock.com

Nestíháte? Tipy na chytré aplikace, které odvedou práci za vás

Nemáte čas sehnat dárek pro tchyni, vyvenčit psa nebo naplánovat výlet s rodinou? Nevadí! Jsou tady služby, které to rády udělají za vás. 

Už nemusíte stát frontu u přepážky na poště, hádat se s neochotnou úřednicí nebo trávit hodiny na internetu při plánování dovolené a hledání vhodného ubytování. Svoje úkoly můžete zadat a dál už na ně nemyslet.

Nechte to Timimu

Asi všichni jsme už využili nebo alespoň známe služby jako Košík.cz nebo Rohlík.cz, které nám pomáhají šetřit čas tím, že doručí nákup až domů. Služba myTimi ale pomáhá téměř s jakýmikoli činnostmi, s nimiž člověk nechce ztrácet čas, nebo se mu zkrátka nechtějí dělat. Asistent Timi zákazníkovi například vybere a nakoupí dárky, doporučí restauraci, naplánuje výlet nebo zajde na úřad. Úkoly však mohou být zcela individuální, stačí se domluvit mailem, po sociálních sítích nebo telefonicky. Nejčastěji služba řeší zajištění cestování a dovolených.

Vedle osobního asistenta Timiho, který lidem pomáhá řešit jakékoli situace či problémy, tak vznikla specializovaná služba Tripi, která se zaměřuje na zajišťování cestování na míru. Podle požadavků klienta dokáže vytvořit plán trasy a časový harmonogram, rezervovat ubytování a dopravu nebo nabídnout praktické rady a tipy.

Poslíček pro všechno

Podobně funguje i DoDo Car, jehož asistenti přivezou nákup, vyzvednou balík z pošty nebo objednají a přivezou dort. A vzorně se postarají o vaše auto. Autokurýři za vás zajedou do servisu nebo myčky, nechají přezout pneumatiky nebo vyměnit vadnou součástku. DoDo ohlídá i důležité termíny prohlídek, včas je zákazníkům připomene a pak je za ně vyřídí. DoDo Car zvládne kompletní servis v oblasti péče o vůz včetně administrativních záležitostí.

Nemám co na sebe!

Šetřit čas můžete ale i s řadou aplikací, které si stáhnete do mobilu. Šetřit čas i peníze a zároveň mít svůj šatník pod kontrolou můžete s aplikací Stylebook. Stačí si kousky z vašeho šatníku nafotit a už si nikdy nic nekoupíte dvakrát. S aplikací si dokonce můžete vytvářet styling. Co na sebe zkombinovat na příští den do práce, na rande nebo na večírek můžete během cesty tramvají a ušetříte tak čas, který byste jinak promarnila tupým civěním do skříně s tím, že stejně zase nemáte nic na sebe. Aplikace ještě vyhodnotí i to, jak často daný kousek oblečení nosíte.

Další módní aplikace se jmenuje Go Try It On. Neumíte se rozhodnout, co si vzít na večerní mejdan? V čem vám to víc sekne? Vyfoťte různé varianty svých outfi tů, mezi kterými váháte, nahrajte je do aplikace, která vás podobně jako sociální síť propojí s dalšími módními fanoušky, a za chvíli zjistíte, co vám podle mínění ostatních sluší víc.

Článek vyšel v červencovém čísle časopisu Moje psychologie. Aktuálně je na stáncích zářijové vydání, které si můžete objednat i přes sms. Jak na to?

Pošlete SMS na číslo 902 11 ve tvaru:

PSYCHOLOGIE1809W mezera JMÉNO mezera PŘÍJMENÍ mezera ADRESA mezera MĚSTO mezera PSČ

Příklad: PSYCHOLOGIE1809W Jan Novak Prubezna 233 Olomouc 77900

Cena každé přijaté SMS je 69 Kč vč. DPH (zahrnuje poštovné i balné). Provozuje Czech News Center, a. s., infolinka 296 363 199 ve všední dny 8–16 hod., mobil@cncenter.cz, www.platmobilem.cz.

Moje psychologie 09/2018
Moje psychologie 09/2018 | Zdroj: Anna Kovačič (archiv Mojí psychologie)