...

... Zdroj: Archiv Mercedes-Benz Prague Fashion Week

Nenechte si ujít! Pražský týden módy bude největší ve své historii!

Jak zahnat splín z konce prázdnin? Nenechte nic náhodě a naplánujte si s předstihem akce, které vás rozptýlí. A začněte třeba hned předposledním srpnovým dnem, kdy startuje nejprestižnější tuzemská módní akce, Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Letos bude navíc největší ve své sedmileté historii.

Nejdelší molo, nejvíce návrhářů a blok věnovaný udržitelné módě, což je téma, které se definitivně dostalo do popředí zájmu u nás i ve světě. Letošní Mercedes-Benz Prague Fashion Week, který představí kolekce pro jaro a léto 2020, se zkrátka ponese na vlně nej. Dokonce bude i nejdelší – přehlídkový program zahajuje v pátek 30. srpna a skončí ve středu 4. září. Bude tedy o dva dny delší než v předchozích sezonách. Celkem se představí 21 návrhářů a značek, které doplní čtyři vysoké školy oděvního designu.

Nová bude letos i lokace – po Clam-Gallasově paláci a Kotvě se fashion week nyní přesouvá do Invalidovny, kde ho ve velkém stylu a tradičně jen pro zvané zahájí návrhářka Zuzana Kubíčková.

Stoupající hvězda české módy Jan Černý letos novou kolekci nepřipravil, ale měl k tomu dobrý důvod – aktuálně je totiž na stáži v módním domě Louis Vuitton, kde čerpá zkušenosti od samotného Virgila Abloha. Pro fanoušky si ale připravil sobotní party v klubu Swim. V neděli na stejném místě pro změnu proběhne party pod taktovkou excentrické návrhářky Dominiky Kozákové. Výjimku má letos i LAFORMELA, jejíž přehlídku uvidíme v Kongresovém centru.

Přehlídky od nynější sezony bude doprovázet speciální blok s podtitulem Sustainable fashion. Letos se v jeho rámci představí Iva Burkertová se svou značkou ODIVI a také Adam Kost, který se věnuje pánské módě.

Vstupenky na jednotlivé přehlídky a akce jsou již v prodeji, seženete je přes GoOut.cz.