Video placeholde

Nejlepší supermodelky všech dob: Od Twiggy až po Gigi!

Stát se supermodelkou, to je sen snad každé druhé holčičky. Málokteré se však podaří prorazit ve světě a nesmazatelně se zapsat do modelingové historie. Vybraly jsme pro vás nejúspěšnější supermodelky všech dob!

Kde jinde začít než u legendární Twiggy. Tato žena s extrémně hubenou postavou a androgynním vzhledem byla na konci 60. let ozdobou téměř každé londýnské přehlídky. A její sláva rozhodně nebyla pomíjivá ani o několik let později! Například v roce 2005 byla dvorní modelkou značky Marks & Spencer, pro kterou dokonce navrhla několik kolekcí.

Krásky z devadesátek

Samostatnou kapitolou jsou supermodelky 90. let, které jsou dodnes považovány za symboly krásy nejen tehdejší, ale i dnešní doby. Přehlídková mola tehdy patřila Naomi Campbell, Lindě Evangelistě, Claudii Schiffer, Cindy Crawford a v neposlední řadě samozřejmě Kate Moss.

Přestože výše zmiňované supermodelky jsou stále žádané, přehlídková mola samozřejmě ovládla mladší generace. Jedním z nejnovějších objevů je dcera Cindy Crawford, Kaia Gerber, které v žilách jednoznačně koluje modelkovská krev. Kaia má však velkou konkurenci v Gigi a Belle Hadid, které jsou v současné době považovány za nejúspěšnější sesterské duo. Na předních příčkách jim sekundují Kendall Jenner, Karlie Kloss nebo múza Karla Lagerfelda Cara Delevingne.

Bella a Gigi Hadid
Bella a Gigi Hadid | Zdroj: Profimedia.cz

Na nejúspěšnější modelky všech dob se podívejte do naší fotogalerie: