Video placeholde

Nasaďte klobouky: Vrchol dostihové sezóny je tu!

Už tuto neděli proběhne 127. ročník Velké pardubické. Muži sem přichází za velkolepou podívanou, ženy zase, aby předvedly svůj vytříbený módní vkus. Po vzoru Angličanek samozřejmě nesmí ani českým dámám na tribunách chybět klobouky všemožných barev i tvarů. Máme pro vás inspiraci!

Velkou pardubickou sice nelze srovnávat s dostihy Royal Ascot, které byly založené v roce 1711 královnou Annou, patří mezi nejprestižnější sportovní události světa a získat členství je téměř nadlidský úkol. Na našich dostizích se sice nepotkáte s královnou Alžbětou II. ani s vévodkyní Kate, ale to určitě není důvod k tomu, abyste se neinspirovala vytříbeným britským dress codem, ve kterém stoprocentně zaujmete! I na našem malém rybníčku můžete být hvězdou světového formátu.

Základem je klobouk!

Klobouky, kam se jen podíváte, tak přesně tak vypadají dostihy Ascot. Pestré barvy, nápadité kreace od jednoduchých drobných kloboučků po originální rozměrné klobouky zdobené výrazným peřím, obřími mašlemi nebo květinami. Ani u nás však nejsou klobouky na dostizích ničím výjimečným, a tak se rozhodně nemusíte bát, že v něm na tribuně budete sedět sama. Naopak!

Inspiraci najdete v naší fotogalerii: