Video placeholde

Mirka Federer: Žena, která si neláme hlavu s dietami a trendy!

Roger Federer je už dvacetinásobný grandslamový vítěz a téměř jako pokaždé, i tentokrát mu v publiku fandila jeho žena Mirka. Kdo je vlastně tahle nenápadná dáma ze Slovenska, která Rogera roky podporuje a zná ji celý svět? Přečtěte si její téměř pohádkový příběh. 

Miroslava Vavřincová (39) byla vlastně tak trochu obyčejná holka jako my. Tedy alespoň do svých dvou let, kdy její rodina emigrovala z rodného Československa do Švýcarska. Když jí bylo devět let, setkala se v Německu s Martinou Navrátilovou, která v ní vzbudila tenisové touhy. Mirka je brzy naplnila. Na nejvyšší profesionální úrovni se držela v letech 1998 až 2002. V pouhých 24 však musela ukončit slibně rozjetou kariéru kvůli opakujícímu se zranění nohy.

Zní to jako životní rána. Mirka ale měla v té době už dva roky někoho, kdo ji při ukončování kariéry podržel. Od Letních olympijských her v Sydney totiž byla až po uši zamilovaná do Rogera Federera. A jaká by to byla pohádka, kdyby on její lásku neopětoval. A teď počítejme dobře, jejich zamilovanost už trvá dlouhých 17 let!

Ještě před svatbou se Mirka ve společnosti Roger Federer Management začala starat o styk s médii a organizaci cestování. V dubnu 2009 se z Mirky Vavřincové stala hrdá paní Federer a o tři měsíce později se jim narodila dvojčata Myla Rose a Charlene Riva. A aby měl tatínek Roger co nejvíce fanoušků v hledišti, pro velký úspěch se jim v květnu roku 2014 narodila znovu dvojčata, tentokrát dva synové Leo a Lenny, aby nebyly holky Federerovy v převaze.

Mirka nemá ani dokonalou postavu jako Ester Berdychová, ani šmrnc nastávající paní Nadalové, natož vytříbený styl Jeleny Djokovič. Podle všeho si neláme hlavu ani s přehnaným stylingem, ani s dietami a perfektní postavou nebo s honbou za módními trendy. Negativní články, které naráží na její obyčejný vzhled, nekomentuje.Proč je všem tedy Mirka tak sympatická?

Možná jsme si právě odpověděli sami. Působí skromně, nenápadně a tak trochu obyčejně. Drží se zpátky od pozornosti médií, ale svého manžela nadevše podporuje. Raduje se z jeho úspěchů a k tomu všemu jí většinou sekundují i jejich děti. V Praze mu Mirka bude výjimečně fandit bez nich.

A víte, co říká Roger? "Bez své ženy bych toho v tenise nikdy tolik nedokázal!" Váží si jí nejen jako manželky a matky svých dětí, ale i jako sportovkyně, která ví, co obnáší dráha vrcholového sportovce. Její podpora je pro něj podle všeho klíčová. "Bylo by mnohem jednodušší, aby zůstala doma a starala se o děti. Ale to, že sedí v hledišti se všemi dětmi a já mohu v jejich blízkosti hrát, je důvod, proč jsem velmi šťastný a motivovaný," říká Roger Federer. A to je jasný důkaz toho, že dokonalé míry a šaty podle posledních trendů se můžou jít bodnout!

Podívejte se na Mirku do naší fotogalerie: