.

. Zdroj: Profimedia.cz

.
2
Fotogalerie

Mini & skinny: Jak Brigitte Macron převrací dress code prvních dam

Francouzská první dáma Brigitte Macron sice oslavila 64. narozeniny, v módě ale není žádný suchar. Klidně si na setkání s Melanií Trump vezme minisukni o dvacet centimetrů kratší, než běžně nosí první dáma USA. Paradoxně je to totiž právě Brigitte, kdo do dress code prvních dam vnáší mladistvého ducha. 

Stylově a vkusně oblékané první dámy jsou jak ve Francii, tak v USA už nějaký ten rok zvykem. Francii dříve skvěle reprezentovala Carla Bruni-Sarkozy, USA zase do minulého roku Michelle Obama, která kromě všeho jiného vynikala i barvou pleti (a musela kvůli tomu čelit rasistickým poznámkám).

Nyní se role Francie a USA obracejí. Zatímco v čele USA stanula coby první dáma bývalá modelka, Francie má první dámu, která boří předsudky. Brigitte Macron je totiž o čtyřiadvacet let starší než její manžel, Emmanuel Macron. Od počátku bylo tedy jasné, že na ni bude upřena pozornost celého světa. A Emmanuel Macron od počátku své kampaně proklamoval, že jeho žena nebude fungovat pouze coby jeho oficiální doprovod, ale sama bude veřejně hodně aktivní.

Což je v příkrém kontrastu k tomu, jak vystupuje Melania Trump, která vedle hurónského a neotesaného Donalda působí jako mlčenlivý luxusní doplněk (ačkoli je často vidět, jak to v ní vře). Brigitte Macron naproti tomu podobně jako Michelle Obama reprezentuje otevřenost a zdravou emancipaci, což vzbuzuje sympatie nejen u francouzské veřejnosti, ale i u zahraničních hvězd. Zatímco Rihanna nebo Bono z kapely U2 by za nic nevystoupili na inauguraci Donalda Trumpa, na pozvánku z Elysejského paláce kývli okamžitě.

.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Brigitte Macron na setkání s Rihannou oblékla zdánlivě jednoduchý outfit, který ale vůbec nenudí: Přesně střižený kabátek, skinny džíny a vysoké podpatky. Francouzská média ji za volbu outfitů většinou tleskají a už mají pro její styl dokonce termín: Chic Bobo (bohemian bourgeois). Ten se vyznačuje právě zálibou v úzkých kalhotách, chic minisukních, botách na vysokém podpatku (které ale nepůsobí vulgárně) a účesem, který nemusí nutně vypadat uhlazeně.

Zatímco Melania si vždy dává pozor, aby působila elegantně a sofistikovaně, což v kombinaci s jejím hollywoodským vzhledem evokuje estetiku seriálu Dynastie, Brigitte vypadá, že si svoje minisukně a podpatky užívá. „Je to rock’n’rollová hvězda. Ani na chvíli si nepomyslí: Je mi 64, mini bych nosit neměla,“ komentuje Delphine de Canecaude, úspěšná francouzská umělkyně. A co víc, Brigitte si klidně dopřeje i kožené skinny kalhoty nebo šaty bez rukávů. A proč by ne! Slovy Donalda Trumpa, postavu na to má.

Mimochodem, magazín Voguepřirovnal Brigitte Macron poměrně trefně k herečce Bridget Fonda. Nejenže jsou si podobné, obě reprezentují se svými blond vlasy a výrazným úsměvem styl lvice salónů. Jinak se ale jejich styl oblékání liší. Brigitte si nadto libuje v kabelkách Louis Vuitton, často také sedí v první řadě na přehlídkách Christian Dior nebo Hermès a oblíbila si prošívané zimní bundy Moncler, takže je jisté, že skrze ní se bude obracet pozornost i k francouzským značkám jako takovým.

Líbí se vám styl Brigitte Macron? Podívejte se na její outfity do fotogalerie.

Mini & skinny: Jak Brigitte Macron převrací dress code prvních dam

.
. | Zdroj: Profimedia.cz
.
. | Zdroj: Profimedia.cz

Podívejte se na video, jaký kompliment vysekl Donald Trump Brigitte Macron při jejich prvním setkání.

Video placeholde