Manolo Blahnik

Manolo Blahnik Zdroj: profimedia.cz

Manolo Blahnik v Praze: Podívejte se na jeho velkolepou výstavu!

Dnes startuje dlouho očekávaná výstava The Art od Shoes Manola Blahnika. Proslulý návrhář s českými kořeny přijel do Prahy, aby retrospektivu 45 let jeho práce představil.

Na tiskovou konferenci k výstavě The Art of Shoes dorazil Manolo Blahnik ve skvělé náladě. Pozdravil a přivítal všechny přítomné a pak za sebe nechal mluvit kurátorku výstavy Cristinu Carillo de Albornoz. Měl totiž plné ruce práce s ovíváním obrovským vějířem. Hodinu po poledni, kdy se konference konala, se totiž rtuť teploměru vyšplhala až ke třiceti stupňům, což na přímém slunci nebylo vůbec nic příjemného. Nicméně ani tropické teploty mu nesmazaly spokojený úsměv z tváře. Nakonec ještě zapózoval fotografům a zmizel se ochladit do prostor Musea Kampa.

Manolo Blahnik
Manolo Blahnik | Zdroj: profimedia.cz

Právě tam si můžete ode dneška 11. srpna až do 12. listopadu prohlédnout 212 párů bot a 80 originálních kreseb, které představují odraz jeho tvorby. Tu výstava mapuje od začátku 70. let až po současnost. V poslední části si mohou návštěvníci prohlédnout kolekci obuvi Marie Antoinetta, kterou Blahnik vytvořil s držitelkou Oscara Milenou Canonero za film režisérky Sofie Coppoly Marie Antoinetta. Cílem výstavy je dosáhnout toho, aby každý pochopil, že dokonalé propojení krásy a pohodlí je autorovým milostným dopisem celému světu.

Jeden z nejvýznamnějších návrhářů obuvi působí ve své branži už 45 let. Jeho dlouhodobé úspěchy ocenilo již mnoho organizací po celém světě. Tím nejvyšším je však rozhodně vyznamenání – Čestný komandér Řádu britského impéria, které převzal přímo z rukou Jejího Veličenstva královny Alžběty II.