Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika

Takhle vypadají boty pro Prahue od Manolo Blahnika Zdroj: Archiv značky

Boty od Manola Blahnika
Návrh Manola Blahnika zdobený křišťály Preciosa
Světová ikona vlastní v šesti zemích hned osm obchodů. Prodává v nich podobné modely.
Boty od Manola Blahnika
Boty od Manola Blahnika
29
Fotogalerie

Manolo Blahnik už dorazil do Prahy

Událostí léta se bezesporu stává výstava The Art of Shoes, na které představí své ikonické kousky legendární návrhář Manolo Blahnik. Sám návrhář výstavu již zítra zahájí na slavnostní vernisáži.

Do Prahy dorazil ale už o pár dní dříve mimo jiné i proto, aby se v hotelu Four Seasons Hotel Prague zúčastnil charitativní gala večeře ve prospěch Nadačního fondu Bazaar Charity. Dražba mistrových střevíčků probíhala mezi jednotlivými chody.

“Myslím, že si nás mistr Blahnik vybral proto, že podporujeme maminky a děti se zdravotním postižením v nouzi a děláme to cíleně, každý případ sledujeme,“ nechala se slyšet zakladatelka a ředitelka Nadace Bazaar Charity Barbara Nesvadbová.

Více o charitativní galavečeři se dočtete zde:

Boty, které si zamilovaly nejen přední dámy módního světa, ale i členky královských rodin, zpěvačky, herečky a jejich fanynky, budou ke shlédnutí v pražském Muzeu Kampa již od tohoto pátku do 12. listopadu. Výstava už okouzlila návštěvníky v Miláně a Petrohradě. Z Prahy poputuje dále do Madridu a poté do Toronta.

U příležitosti výstavy v Praze navrhl španělský designér s českými předky exkluzivní kozačky inspirované českým folklorem. Boty ozdobené fuchsiovými pom pomy a více než stovkou křišťálů Preciosa vznikly v Blahnikově dílně v jediném exempláři a jejich celková hodnota byla vyčíslena na 5 000 eur, tedy bezmála 135 000 korun.