Video placeholde

Magdalena Kožená zazpívá ve středu na benefičním galakoncertu. Lístky ještě jsou!

Světoznámá mezzosopranistka Magdalena Kožená je v Praze! Vystoupí na benefičním galavečeru 11. října ve Dvořákově síni Rudolfina ve prospěch svého Nadačního fondu, jehož cílem je podporovat a propagovat jedinečný systém českých základních uměleckých škol. Pro tuto příležitost připravila program, ve kterém se propojí dva fenomény, jejichž kořeny leží na iberském poloostrově: Flamenco a hudba španělského baroka.

Magdalena Kožená vystoupí spolu s renomovaným ansámblem Private Musicke Pierra Pitzla a poprvé také se souborem Compañia de Flamenco předního španělského tanečníka a choreografa Antonia El Pipy.

Finanční prostředky budou použity na činnost Nadačního fondu Magdaleny Kožené, zejména na podporu projektu ZUŠ Open. „Základní umělecké školy tvoří kořeny naší kulturnosti, naší lásky k umění. Ve světovém měřítku jsou zcela unikátním vzdělávacím systémem, který je třeba hýčkat, rozvíjet a podporovat,“ uvádí patronka fondu Magdalena Kožená.

Na koncert je možné zakoupit poslední vstupenky v síti Ticketportal.

Magdalena Kožená vystoupí na benefičním galakoncertu na podporu základního uměleckého vzdělávání
Magdalena Kožená vystoupí na benefičním galakoncertu na podporu základního uměleckého vzdělávání | Zdroj: SMART Communication s.r.o.

Do prvního letošního ročníku celostátního happeningu ZUŠ Open, který se uskutečnil 30. května, se zapojilo 355 základních uměleckých škol z 280 měst a obcí Čech a Moravy. Dohromady bylo uspořádáno na tisícovku koncertů, tanečních i divadelních představení nebo výstav, na kterých odhadem účinkovalo okolo 130 000 malých umělců.

Další ročník ZUŠ Open se uskuteční 24. května 2018. Registrace k účasti do dalšího ročníku bude otevřena 16. října 2017 na www.zusopen.cz.