Mladou královnu Alžbětu v seriálu The Crown hraje Claire Foy

Mladou královnu Alžbětu v seriálu The Crown hraje Claire Foy Zdroj: Alex Bailey/Netflix

Královna Alžběta sleduje seriál o sobě samotné. Je nadšená

Zdroj blízký Buckinghamskému paláci vypustil do světa informaci, že britská panovnice zhlédla na popud svých potomků seriál z produkce Netflixu The Crown, který zachycuje první léta její vlády i ožehavé rodinné vztahy. Stejně jako před několika lety pochválila Helen Mirren za ztvárnění své osoby ve filmu Královna z období okolo smrti princezny Diany, vyjádřila se Alžběta pochvalně i o novém seriálu.

Panovnici byl seriál The Crown (Koruna) doporučen jejím nejmladším synem Edwardem, hrabětem z Wessexu a jeho ženou Sophií. Pár spolu se svými dvěma malými dětmi tráví s Alžbětou a princem Philipem ze všech členů rodiny nejvíce času, bydlí totiž nedaleko Windsorského zámku. Je tak proto prý už dlouhou tradicí, že se rodina o víkendu schází u neformální večeře a poté se společně dívá na televizi nebo filmy.

V posledních měsících byl podle zdroje blízkého Buckinghamu na pořadu desetidílný seriál o počátcích vlády samotné Alžběty. Až na přílišnou dramatizaci některých událostí se měla královna na konto seriálu vyjádřit velmi pochvalně.

Celý článek si můžete přečíst na Reflex.cz.