.

. Zdroj: Profimedia.cz

Kam je nosit? Nejodvážnější džíny, ze kterých prakticky nic nezbylo

Džíny mají mnoho podob a řadu z nich jme si zvykli i nosit. Přesto se návrháři pokaždé snaží přijít s něčím zbrusu novým a doslova tento klasický kousek rozebrat na nejmenší části. 

Před dvěma lety šokovaly svět džíny, které mají zipy vedoucí od rozkroku až po zadek (stála za nimi tehdy spolupráce značky Vetements a Levi's), před rokem jsme pro změnu psali o kreaci ukrajinské návrhářky Ksenie Schnaider – tedy džínách, které jsou napůl široké šortky a napůl úzké nohavice. Maison Margiela pro změnu přišel s kalhotami, ze kterých ještě nadto vykukuje džínový pas.

Asi nejodvážnější džínovou kreaci představila na tokijském fashion weeku značka Thibaut, kdy měla modelka na sobě prakticky jen kostru tvořenou švy. Letos tuto vizi naprosté dekonstrukce posunula dále značka Y/Project, která pro tuto sezónu představila džínové kalhotky (takzvané janties, tedy jeans + panties) – a právě ty minulý týden přistály mezi novým zbožím na e-shopech MyTheresa a Ssense, čímž na sociálních sítích zvedly vlnu otázek: Kam se takový model, nadto téměř za 300 eur, dá vlastně nosit?

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Bite my style till you phuqin up a tooth

Příspěvek sdílený Kylie Dougherty (@kdotd),Dub 9, 2019 v 12:17 PDT

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Y/PROJECT SS19👖 by @yproject_official available in @luisaviaroma #cool #extreme #yproject #yprojectshorts #denim #springsummer19 #ss19 #fashion #trend #getinspired #thingstheworldmustknow

Příspěvek sdílený Things the world must know (@thingstheworldmustknow),Dub 2, 2019 v 11:17 PDT

Ač by se na první dojem mohla zdát odpověď jasná (nikam!), nadcházející festivalová sezona v čele s Coachellou nás třeba přesvědčí o opaku. Pod tyto džíny se totiž dají obléknout legíny či jakékoli silonky a rázem máte aspoň půlku originálního outfitu na fesťák. A kdo ví, třeba se to fakt ujme. Jak předvedla na pařížském fashion weeku dánská módní influencerka Emili Sindlev, nejen denimové, ale i pletené kalhotky jsou v kurzu.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Why wear pants, when you can wear panties?

Příspěvek sdílený Emili Sindlev (@emilisindlev),Bře 4, 2019 v 8:17 PST