Video placeholde

Jak vypadat na fotkách hubenější? Podívejte se na tipy blogerky!

Ne všechny máme postavu, kterou bychom se chtěly chlubit, a už vůbec ne v plavkách a už vůbec ne na fotkách. Australská fitness bloggerka však ukázala fígl, díky němuž lze vypadat na selfie snímcích o pár kilogramů lehčí. Zároveň upozorňuje na to, jak jednoduché je vytvořit na internetu iluzi toho, že se někomu povedlo zhubnout. Fotky údajně pořízené před a po totiž může od sebe dělit jen pár vteřin; stačí se jen správně postavit!

Australanka Madalin Giorgetta zveřejnila na svém účtu „selfíčka“, na kterých se vyfotila v plavkách, aby byla vidět celá její postava, píše na svých webových stránkách deník The Independent. Na první fotce stojí dívka vzpřímeně, s povolenými svaly, což postavě příliš nelichotí. Na druhé je v lehkém předklonu, s mírně vystrčenými hýžděmi dozadu a se zatnutými svaly. Opticky působí na tomto snímku mnohem štíhlejším dojmem než na tom prvním, přičemž největší rozdíl je vidět v pase a na stehnech.

Dívka tak chtěla varovat čtenáře, že ne všemu, co se objeví na internetu, mohou věřit. Nejrůznější sociální sítě zaplavují příběhy lidí, kteří zázračně zhubli a dokládají to právě fotografiemi. Jak ale Australanka ukazuje, nemusí jít vůbec o výsledek hubnutí. „Každý má svůj úhel, pod kterým vypadá na snímcích nejlíp, a ty pak sdílí. Koneckonců kdo by chtěl ukazovat své fotky, na kterých má dvojitou bradu,“ píše Giorgetta.

Někdy je ale dobré odhalit svou skutečnou podobu, i když třeba není dokonalá. „Sledovat neustále na mém účtu pečlivě naaranžované snímky by bylo nudné. Čtenáře vždy potěší, když spatří mizernou fotku a může si pomyslet: Ona je trochu jako já,“ píše k pořízeným selfie bloggerka. Někteří ji přitom obvinili, že k umocnění efektu použila Photoshop. To ale kategoricky odmítla a na důkaz toho, že nejde o podvrh, natočila i video, ve kterém průběžně mění postoj a přímo před zraky diváků tím tvaruje svou postavu.

Základní pravidlo: Natočte se z boku

...
... | Zdroj: Profimedia.cz

Při fotografování obecně platí několik pravidel, která vám dopomohou k lepšímu vzhledu na fotkách. Tím základním je, že se člověk postaví k fotoaparátu mírně z boku a trup pak přetočí tak, aby hlava směřovala do objektivu. Tím se opticky zúží pas a ramena vypadají širší.

Ladnějších křivek také docílíte tím, že si dáte ruku, kterou nedržíte foťák, v bok. Díky gravitaci pak bude paže vypadat štíhlejší a vypracovanější. Pro lichotivější fotografie se také doporučuje, aby čočka fotoaparátu byla lehce nad úrovní vašich očí. A když ještě hlavu trošku natočíte do strany, brada a lícní kost budou svírat úhel, díky němuž budete působit hubenější.