.

. Zdroj: Zalando Lounge

Jak si vytvořit svůj ženský koutek

Chybí vám doma vaše místečko plné kosmetiky, vůní a svíček? Zařiďte si ho. Díky tomu bude příprava do práce či postele o hodně příjemnější.

Možná tomu nevěříte, ale mít své vlastní místečko, kde se líčíte, má na vás blahodárný účinek. Zkuste si takové místečko vytvořit i vy a uvidíte, jakou budete mít každý den radost. Aby vás to vyšlo na co nejméně peněz, nakupte vše potřebné během Black Friday.

Nebojte se zrcadel

V dnešní nabídce najdete zrcadla všech různých druhů a typů: osvětlená, zvětšovací, pohyblivá, skládací. Zvětšovací jsou skvělá, když potřebujete upravit obočí, vytrhnout chloupek, nanést krém nebo namalovat oční linku. Pokud jsou zároveň osvětlená, uvidíte se i v té největší tmě.

Některá zrcadla dokonce najdete ve šperkovnicích, což je takové 2 v 1 - nikde nepřekáží.

Naučte se na sebe dívat bez zbytečné kritiky. Neřešte každý pupínek, vrásku či chloupek. Snažte se na sebe občas koukat a chválit se za vše, co se vám povedlo a co na sobě máte ráda. Některé ženy do zrcadel koukají se zbytečnou nechutí, díky čemuž si snižují sebevědomí. Zkuste to jinak.

A co takhle kosmetický stolek?

Výborným kouskem do vašeho koutku je kosmetický stolek. Všechny potřebné kosmetické produkty šikovně schováte do jeho šuplíků a úschovných prostorů, takže vám odpadne starost, kde všechno máte.

Když máte vše na jednom místě a pěkně rozdělené, bude se vám mnohem lépe u stolku fungovat.

Většina stolků dokonce obsahuje zrcadlo, takže vám odpadne starost o jeho nákup, což oceníte. A nejlepší zprávou je to, že spousta z nich má okolo zrcadla žárovky, takže si budete připadat jako v hollywoodské maskérně. Proč si občas nepřipadat jako známá herečka?

Světlo svíček uklidňuje

Aby bylo vaše posvátné místečko i pohodlné a plné relaxu, objednejte si voňavé svíčky. Jejich svit a vůně přispěje ke klidné atmosféře, kterou si rozhodně zasloužíte.

.
. | Zdroj: Zalando Lounge

Letos frčí čisté a jemné vůně jako je čerstvé prádlo, oceán, bavlna, kašmír nebo jasmín. Pokud chcete klasiku, sáhněte po vanilce. Ta voní naprosté většině, a na muže působí naprosto blahodárně.

Ať už umělé či čerstvé - bez květin to nejde

Žena s květinou je už od pradávna klasická kombinace. Stejně jako ženy, i květiny jsou voňavé, jemné a velmi elegantní. Možná proto je ženy i tak milují, jelikož se v nich vidí.

Bytu dodávají na životu. Navíc, když bydlíte ve městě, nemáte tolik času na obdivování květů a kvítků, takže si je nezapomeňte pravidelně nadělovat.

Pokud vás starost o květiny nebaví anebo vás představa čerstvých květin netěší, určitě se porozhlédněte po umělých květinách. Před mnoha lety nepůsobily moc dobře, ale dnes už je od reálných květin skoro nerozeznáte. Často si na ně musíte sáhnout, abyste si vůbec byla jistá, s čím máte tu čest.

Umělé květiny nikdy neuvadnou a skvěle se kombinují. Klidně si pořiďte různé barvy a podle nálady je měňte. Nezapomeňte je čas od času otřít nebo sprchovat ve vaně a zbavit je nánosů prachu.

.
. | Zdroj: Zalando Lounge

Hlavní je nasát klid

Snažte se držet jedné palety barev a svůj koutek příliš nepřekombinovat. Pamatujte, že tu jde hlavně o relaxaci a nasátí klidu a pohody. Obvykle se takové koutky noří do bílých, béžových, růžových či šedých barev.

A také je velmi důležité, abyste v koutku dodržovala pořádek. Pravidelně stůl otírejte a udržujte v čistotě. Co se dá uklidit, to schovejte. Snažte se vyvarovat chaosu a přemíře lahviček, produktů a dekorací.

.
. | Zdroj: Zalando Lounge