.

. Zdroj: Banka CREDITAS a.s.

Jak si vybrat běžný účet?

Banky se v nabídkách běžných účtů neustále předhánějí. Jak ale poznat ten nejvýhodnější? Připravili jsme pro vás několik parametrů, kterých byste se měli držet při výběru nejlepší banky pro sjednání běžného účtu.

Je pro vás prioritou vyřídit vše online?

Doporučit jednu konkrétní banku je téměř nemožné. A to proto, že každý od své banky očekává něco jiného. V zásadě byste si při výběru běžného účtu měli sepsat na papír, co od banky očekáváte právě vy. Někteří klienti preferují například rychlost vyřízení, chtějí všechno online a s docházením na pobočku se nehodlají zdržovat. Jiní klienti ale rádi navštěvují pobočky, protože jim vyhovuje osobní kontakt s pracovníkem banky, který jim vysvětlí, jak daný produkt funguje a pomůže jim například s internetovým bankovnictvím.

Formální nebo spíše přátelský přístup?

Stejně tak záleží na tom, jak se chcete v bance cítit. Některé banky sázejí na konzervativnější přístup ke svým klientům. Tento postoj se pak promítne jak do písemné komunikace, tak i do té osobní. Jiné bankovní domy, většinou ty mladší, ke svým klientům přistupují více přátelsky a spíše neformálním způsobem. Opět tak záleží na vás, který způsob komunikace upřednostňujete.

Sledujte, kolik za vedení účtu zaplatíte

U běžného účtu hrají roli i poplatky. Pokud srovnáme běžné účty, pak zjistíme, že stále přibývá bank, které nabízejí vedení účtu zcela zdarma. U většiny pak najdete i možnost platby mobilním telefonem přes Google Pay. Banky zkrátka reagují rychle. Co tedy u nejvýhodnějšího běžného účtu sledovat dál? Můžete se zaměřit například na výběry z bankomatů. Menší banky často nemají dostatečnou síť bankomatů, a tak zaplatíte za výběry z konkurenčního bankomatu nemalé poplatky. Výjimkou je Banka CREDITAS. Přestože se jedná o poměrně mladou českou banku, výběry ze všech bankomatů doma i v zahraničí nabízí zcela zdarma. A to je víc než příjemný bonus.

Otevřené bankovnictví vám přinese výhody

Banka CREDITAS je ryze česká a mladá banka, která svým klientům nabízí řadu výhod. Vedle bezplatného vedení účtu a výběrů zdarma ze všech bankomatů v ČR i zahraničí vám banka také dá vybrat, zda chcete své požadavky řešit online, nebo raději zajdete na pobočku. Banka CREDITAS navíc nabízí atraktivní službu otevřeného bankovnictví, ve které můžete své účty vedené v jiných bankách připojit do internetového bankovnictví v CREDITAS a spravovat tak všechny své finance na jediném místě.