Dorothea Wierer

Dorothea Wierer Zdroj: profimedia.cz

Jak se teď udržují v kondici slavní sportovci? Kdo cvičí doma a kdo běhá?

Vrcholoví sportovci se aktuálně nemohou věnovat plnohodnotnému tréninku. Jsou, stejně jako ostatní, odkázáni na svůj byt, popřípadě les nebo park. Jak se udržují ve formě v karanténě?

Biatlonistka Dorothea Wierer

Italská biatlonistka, která ovládla letošní sezónu a získala velký křišťálový glóbus, se vrátila do své rodné země, kde mají už několik týdnů přísnou karanténu. S manželem tak tráví veškerý čas doma a podle jejích slov na Instagramu buď spí, nebo jí. Ale udržuje se samozřejmě také v kondici. Jezdí v obýváku na kole, které je ukotvené ve stojanu, takže slouží jako rotoped.

Biatlonista Johannes Thingnes Bø

Mužský držitel velkého křišťálového glóbu si po předčasném konci biatlonové sezóny především užívá čas strávený se svou manželkou a malým synem Gustavem. Nedávno na svém Instagramu sdílel video recept na domácí vafle, takže svou ženu asi zaslouženě rozmazluje. Samozřejmě se ale jako vrcholový sportovec stále udržuje v kondici, i když letošní sezóna už skončila. V Norsku zatím není karanténa ani omezení pohybu, a tak Johannes pravidelně běhá.

Fotbalista Cristiano Ronaldo

Fotbalovou hvězdu sleduje na Instagramu neuvěřitelných 209 milionů lidí, a tak skrze sociální sítě prosí všechny své fanoušky, aby zůstávali co nejvíce doma a mysleli na své zdraví. A jak se udržuje jeden z nejslavnější fotbalistů světa v kondici? Jednoduše! Má doma svou vlastní posilovnu!

Tenistka Caroline Wozniacki

Dánská tenistka polského původu sice letos v lednu ukončila profesionální kariéru, ale na sport rozhodně nezanevřela. I během karantény se udržuje v kondici a pravidelně cvičí doma. Dokonce si s ní můžete zacvičit v živém instagramovém vysílání, stačí jen sledovat její profil, kde vám řekne datum a přesný čas.

Moderní pětibojař David Svoboda

Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda je zvyklý cvičit doma. „Kliky, dřepy, posilování trupu, břicha a zad. Na tyhle cviky stačí vlastní váha a dají se cvičit i doma v obýváku,“ říká David.

Skateboardista Maxim Habanec

Podobně je na tom i nejlepší český skateboardista Max Habanec. „Snažím se co nejvíce hýbat doma. Pokud je to možné, sám běhám v přírodě. Můj oblíbený cvik je klik. Dá se dělat na mnoho způsobů. Stačí trochu změnit pozici rukou a hned je to něco jiného. Inspiraci pro cvičení hledám ale i na internetu,“ dodává Maxim, který měl být jednou z tváří Olympijského festivalu pořádaného Českým olympijským výborem a jeho partnery, kam patří i automobilka Toyota. Kvůli posunutí her se ale celá akce odkládá na příští rok.

Plážové volejbalistky Bára a Maki

Plážová volejbalistka Bára Hermannová ve cvičení doma také problém nevidí. Podle ní není na internetu těžké najít si zajímavé tréninky pro každého. „Spolehlivé je zahřátí při klasickém skákacím panákovi, kterého všichni známe. Výdrže trénuju v prknu a výpady na všechny možné strany. Záleží ale, na jakou část těla se člověk chce soustředit. Navíc tady jde jednoduše využít sociální média. Vyrojilo se velké množství trenérů, kteří vás provázejí cvičením doma. Lidi tak nemusí vymýšlet nic sami a můžou si udělat celý trénink pod kontrolou trenéra a připadat si jako ve fitku,“ radí Bára.

Její „dvojče“ Markéta Nausch Sluková trénuje venku pravidelně. „Příroda je tu pro všechny, tak proč toho nevyužít. A vždycky když potkáte cestou lavičku, můžete na ní udělat deset výstupů na každou nohu a pár kliků. Spojíte příjemné s užitečným.“

Plavkyně Babora Seemanová

Nejlepší česká plavkyně Bára Seemanová si kvůli uzavření všech bazénů jen tak nezaplave. A bazén si do obýváku přenést nejde. Bere to ale sportovně. „Udržuju se spíš v psychické pohodě, kondice jde trochu stranou kvůli všem těm opatřením. Když mám náladu, jdu běhat. Někdy si doma zacvičím posilovací cviky na zpevnění středu těla nebo jógu. Ale momentálně jde spíš o dobrý pocit než vyloženě o kondici,“ popisuje současnou situaci Bára.