Barbie, nebo Oppenheimer? 10 nápadů na halloweenské kostýmy podle slavných filmů

Barbie, nebo Oppenheimer? Tuto otázku si během léta položil snad každý, kdo se rozhodl na dva největší filmové hity roku 2023 zajít do kina. Teď si stejný dotaz můžete položit při vymýšlení halloweenského kostýmu. Je totiž víc než jasné, že právě tyto filmové postavy letos značně promluví do podoby strašidelných oslav. Tím ale nápady nekončí. Kterými dalšími filmovými a seriálovými postavami se můžete tentokrát inspirovat?

Margot Robbie a Ryan Gosling ve filmu Barbie

Snímek režisérky Grety Gerwig spustil v červenci absolutní růžovou senzaci. Využít outfitů hlavní hrdinky, panenky Barbie, a jejího věrného blonďatého kamaráda Kena na halloweenské oslavě se tedy zcela nabízí. Co třeba zkusit jejich pestrobarevnou kreaci, v níž se projížděli po Santa Monice na kolečkových bruslích? Anebo dáte raději přednost kovbojské kombinaci? Pro páry, které vyráží oslavit Halloween společně, ideální volba. Stejně dobře ale mohou jako kostýmová inspirace posloužit i slavnostní outfity, v nichž se Margot Robbie objevila na světové Barbie tour. Konkrétní nápady najdete v odkazu na konci této stránky.

TIP NA VIDEO: Připomeňte si trailer k filmu Barbie

Video placeholde

Barbie a Ken z letošního filmového hitu režisérky Grety Gerwig.
Barbie a Ken z letošního filmového hitu režisérky Grety Gerwig. | Zdroj: Profimedia.cz

Barbie a Ken z letošního filmového hitu režisérky Grety Gerwig.
Barbie a Ken z letošního filmového hitu režisérky Grety Gerwig. | Zdroj: Profimedia.cz

Článek pokračuje v následujících kapitolách. >>>

Pokračování 2 / 10

Cillian Murphy ve filmu Oppenheimer

Druhým žhavým adeptem na halloweenský kostým je hlavní postava z druhého filmového hitu letošního léta – fyzik a strůjce atomovky Robert Oppenheimer platí za kontroverzní osobnost, která dala světu návod, jak zničit celou civilizaci. Pro strašidelnou party ideální člověk! Kostým v tomto případě není příliš složitý, okoukněte pár fotek Cilliana Murphyho, oblečte hnědý oblek, přidejte klobouk, do ruky vezměte (ideálně falešnou) cigaretu nebo fajfku a máte hotovo!

Cillian Murphy coby fyzik a strůjce atomové bomby Robert Oppenheimer z letošního snímku Christophera Nolana.
Cillian Murphy coby fyzik a strůjce atomové bomby Robert Oppenheimer z letošního snímku Christophera Nolana. | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 3 / 10

Jenna Ortega a Christina Ricci v seriálu Wednesday a filmech Addamsova rodina

Je velká škoda, že loňský seriálový hit WednesdayJennou Ortegou v hlavní roli vyšel až po Halloweenu. Na druhou stranu se můžete inspirovat svéhlavou členkou Addamsovy rodiny letos, a naplno tak využít jejího creepy potenciálu. Stačí si zaplést copy, přidat černé šaty a vše završit bílým límečkem. Pokud na party vyrážíte s celou partou, můžete se rovnou obléct jako celá potemnělá rodina Addamsových – stačí si určit, kdo bude Morticie, kdo Gomez, kdo Pugsley a kdo strýček Fester.

Addamsova rodina v novém netflixovském pojetí z loňského seriálu Wednesday.
Addamsova rodina v novém netflixovském pojetí z loňského seriálu Wednesday. | Zdroj: Profimedia.cz

Christina Ricci ve filmu Addamsova rodina
Christina Ricci ve filmu Addamsova rodina | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 4 / 10

Winona Ryder ve filmu Beetlejuice

Potemnělý goth styl je zpátky v módě, tak proč toho nevyužít? Oblékněte se do červeného svatebního looku, který v legendární halloweenské komedii Beetlejuice oblékla herečka Winona Ryder coby Lydia Deetz. Rudé volánové šaty, závoj a černá paruka jsou povinností.

Winona Ryder ve filmu Beetlejuice
Winona Ryder ve filmu Beetlejuice | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 5 / 10

Reese Witherspoon ve filmu Pravá blondýnka

Jít na halloweenský večírek za Elle Woods je při současném trendu Y2K módy z počátku tisíciletí chytrý nápad. Pokud máte v šatníku dostatek růžové barvy, kostým můžete klidně vymyslet i hodinu před odchodem. Outfit poté ještě doplňte třpytivou nebo sytě červenou kabelkou a máte hotovo. A když seženete plyšovou (anebo samozřejmě živou) čivavu, bude váš převlek dokonalý!

Reese Witherspoon ve filmu Pravá blondýnka
Reese Witherspoon ve filmu Pravá blondýnka | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 6 / 10

Carrie-Anne Moss ve filmu Matrix

Černé oblečení, úzké brýle a uhlazený nagelovaný účes. To vám stačí k tomu, abyste se na jeden večer proměnili v matrixovou Trinity v podání herečky Carrie-Anne Moss. A pokud máte ve svém okolí dva muže, kteří si s vymýšlením kostýmu nevědí rady, mohou se k vám připojit jako Neo a Morpheus.

Carrie-Anne Moss ve filmu Matrix
Carrie-Anne Moss ve filmu Matrix | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 7 / 10

Lily Collins v seriálu Emily in Paris

Kritici netflixovského love it or hate it seriálu velmi rádi uvidí na halloweenské akci jednu z módních kreací ambiciózní Emily Cooper v podání herečky Lily Collins. Její seriálové outfity totiž patří mezi ty nejkontroverznější, a tak bude o zábavu a diskuzi postaráno. Nezapomeňte na kožené rukavičky bez prstů a kombinaci alespoň tří vzorů naráz.

Lily Collins v seriálu Emily in Paris
Lily Collins v seriálu Emily in Paris | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 8 / 10

Uma Thurman ve filmu Pulp Fiction

Jedinečná Mia Wallace v podání Umy Thurman je sice halloweenská klasika, výhodou kostýmu ale je, že většinu jeho částí nejspíš bez problémů najdete ve své skříni. K vytvoření looku vám postačí bílá košile, černé kalhoty, balerínya mikádo paruka.

Uma Thurman ve filmu Pulp Fiction
Uma Thurman ve filmu Pulp Fiction | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 9 / 10

Judy Garland ve filmu Čaroděj ze země Oz

Stačí spárovat červené střevíčky, ponožky, modrémini šaty a pod ně obléct bílý top nebo košili, a rázem máte hotový look inspirovaný slavnou Dorotkou. Kostým pak finálně dotáhněte ještě zapletením copů a přidáním mašle.

Judy Garland ve filmu Čaroděj ze země Oz
Judy Garland ve filmu Čaroděj ze země Oz | Zdroj: Profimedia.cz

Pokračování 10 / 10

Julia Roberts ve filmu Pretty Woman

Vivian Ward byla ženou mnoha tváří. Kterou podobu této postavy zvolíte, je čistě na vás. Pokud by vysoké kozačky, šortky a body s prostřihy nebyly nic pro vás, posuňte se v ději oblíbeného filmu o kus dál a sáhněte po ikonických červených nebo puntíkatých šatech.

Julia Roberts ve filmu Pretty Woman
Julia Roberts ve filmu Pretty Woman | Zdroj: Profimedia.cz