...

... Zdroj: Profimedia.cz

Filmový festival skončil: Nejlepší momenty. Kdo oslnil a kdo to nezvládl?

Filmový festival v Karlových Varech skončil. Město se zase brzy stane poněkud ospalým lázeňským letoviskem a média přestanou řešit, kdo měl co na sobě a jak moc to bylo originální. Byli jste celý minulý týden na dovolené a všechny tyto zprávy vás minuly? Připravili jsme pro vás přehled toho nejzajímavějšího, co se na festivalu stalo - a to jak ve světě filmu, tak u našich celebrit.

1. Uma Thurman

Na zahajovacím ceremoniálu převzala Cenu prezidenta festivalu americká herečka Uma Thurman. Všechny okouzlila svou bezprostředností, když před prezidentem Jiřím Bartoškou poklekla. V letním kině uvedla svůj kultovní snímek Kill Bill. Při rozhovorech s novináři už byla poněkud odměřenější. Každopádně, na kolonádě i gala vypadala skvěle.

Uma Thurman si vyrazila na procházku po Karlových Varech ve vínovém svetříku, potrhaných džínách a balerínkách.
Uma Thurman si vyrazila na procházku po Karlových Varech ve vínovém svetříku, potrhaných džínách a balerínkách. | Zdroj: profimedia.cz

Pokračování 2 / 7

2. Jeremy Renner

Naopak naprosto uvolněně a příjemně po celou dobu působil americký herec Jeremy Renner. Zranění obou rukou, ke kterým přišel v červnu při natáčení nového snímku Tag, mu sice zabránila podepisovat se fanouškům, jedné z divaček však připravil životní zážitek: Během diskuse po projekci filmu ho pořádala o selfie a on souhlasil. „Klidně sem přijď, ale ostatní tě ukamenují.“ Dívka neváhala a vyběhla za ním na pódium. Herec v klidu počkal, až nervózní dívka roztřesenými prsty odemkne mobilní telefon, a po vyfocení sklidil obří aplaus. Podívejte se na celou situaci na videu!

Video placeholde

A my se těšíme, že Jeremy Renner přijme nabídku na natočení další festivalové znělky.

Pokračování 3 / 7

3. Jitka Čvančarová

Po zahajovacím ceremoniálu se pochopitelně řešilo, co měl kdo na sobě. Nejvíc emocí ovšem rozpoutal dekolt Jitky Čvančarové. Pochopitelně si našel své příznivce i odpůrce.

...
... | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.

Názor si můžete udělat sami, nám se Jitka Čvančarová mnohem víc líbí v modelu, který oblékla v dalších dnech festivalu a jímž se pochlubila na sociálních sítích.

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie | Zdroj: Instagram/Jitka Čvančarová

Pokud byste si chtěli prohlédnout více večerních rób i denních outfitů, včetně toho, co si kdo oblékl na luxusní Moët party, podívejte se sem.

Pokračování 4 / 7

4. Soňa Červená

Jedním z nejlépe hodnocených filmů byl u diváků nový dokument Olgy Sommerové, jehož hlavní protagonistkou je operní pěvkyně Soňa Červená. Obě dámy byly na festivalu a diváky si naprosto získaly - jak skvělým filmem o odvaze a vůli, tak svým šarmem a noblesou. Trailer k dokumentu můžete vidět zde.

...
... | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Pokračování 5 / 7

5. Festivalová znělka

Každým rokem očekáváme, jaká bude nová festivalová znělka. A ta letošní sklidila nadšení u většiny diváků i takzvané odborné veřejnosti. Nezahrál si v ní jen jeden z oceněných tvůrců, jak tomu bylo až doposud. Vedle Josefa Somra se totiž ve znělce objevila i umělecká poradkyně festivalu Eva Zaoralová a prezident Jiří Bartoška. Více o tom, jak Josef Somr naletěl šmejdům, si přečtěte zde.

Video placeholde

Pokračování 6 / 7

6. Spousta dětí, opice a zámek

Nejpočetnější filmová herecká delegace přijela k dokumentu Spousta dětí, opice a zámek, který se dočkal nejen skvělého přijetí u diváků, ale i ceny za nejlepší dokument. Až někde na film s tímto poněkud zvláštním názvem narazíte, neváhejte a jděte na něj. Je o velké, milující, ale chaotické rodině a naprosto vás dostane svou srdečností a upřímností. Skvělá ukázka toho, jak se dá radovat z každého dne a žít tady a teď.

...
... | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary

Pokračování 7 / 7

7. Vytrvalost batůžkářů

Festival v Karlových Varech je mimo jiné pověstný i tím, jakou atmosféru dokážou vytvořit ti, kterým se říká batůžkáři. Letos bychom ale rádi vyzdvihli jejich vytrvalost, s jakou se snažili dostat na vytoužené filmy. Ačkoliv drtivá většina z nich vlastnila Festival Pass, bylo velmi obtížné sehnat lístky přes SMS rezervace. Museli stát leckdy i dvě hodiny před projekcí ve frontě a čekat na případné volné sedadlo.

...
... | Zdroj: Film Servis Festival Karlovy Vary.