...

... Zdroj: www.futureportprague.cz

Festival technologií budoucnosti Future Port Prague začal dnes v Praze

Šaty, které reagují na tlukot srdce. Autobus bez řidiče nebo člověk, který se narodil barvoslepý a voperovaný implantát mu vrátil možnost vnímat barvy. Elektricky poháněný longboard s umělou inteligencí. Věci, které jakoby vypadly z futuristického románu. A přesto je můžete začít používat hnedv těchto dnech. Prostřednictvím festivalu Future Port Prague budete moci už zítra nahlédnout do reality nejbližší budoucnosti.

Drony, virtuální a rozšířená realita, autonomní doprava, hyperloop, živí kyborgové, nanotechnologie, 3D tisk na jednom místě a za účasti světoznámých technologických vizionářů a odborníků. To vše je festival Future Port Prague, který 7. září v Pražské tržnici v okolí SaSaZu představí budoucnost v celé své kráse.

„Chceme dostat Česko znovu mezi evropské technologické lídry,“ přibližuje cíl festivalu a s ním spjaté byznys konference vizionář a zakladatel festivalu Martin Holečko z Etnetery. „Proto jsme se rozhodli uspořádat mezinárodní setkání, kde nejnovější technologie nejen všem ukážeme, ale spolu se světovými odborníky budeme diskutovat, v čem jsou příležitosti se do tvorby budoucnosti aktivně zapojit.”

Blíží se svět, ve kterém budeme mít k dispozici informace o čemkoli a odkudkoli v reálném čase, svět, který nás svým potenciálem naprosto ohromí.

Co návštěvníky čeká?

V zóně umělé inteligence (AI) a internetu věcí (IoT) budou k vidění šaty, které reagují na tlukot lidského srdce. Jako možné dopravní alternativy si budou moci návštěvníci v zóně mobility prohlédnout minibus Navya Arma, který se řídí zcela sám, řadu elektrokol od Ekolo.cz či Rayvolt Bike (hybrid mezi chopperem a elektrokolem) a elektricky poháněný longboard XTND Board s umělou inteligencí.

Češi mění svět komiksu, přichází s komiksem nové generace

Český startup Nanits Universe nabízí unikátní balíček nástrojů a služeb, který mění přístup k vytváření, vydávání a čtení digitálních komiksů. Z komiksových děl jsou díky digitalizaci úplně odstraněné stránky, naopak přibyly hudba a prostorové efekty.

A to rozhodně není vše. Představí se grafen, ultratenký materiál budoucnosti s unikátními vlastnostmi. Umělá inteligence, která zlepší odhalování kvality embryí při umělém oplodnění. Zóna Future of You zase bude inspirovaná japonským konceptem IKIGAI, který může být návodem na uspořádání svého života.

Více informací o programu Future Port Prague najdete zde.

Další odkazy

Blog: https://www.futureportprague.cz/blog/

Facebook: https://www.facebook.com/futureportprague/

Twitter: https://twitter.com/FuturePortPRG

Instagram: https://www.instagram.com/futureportprague/