.

. Zdroj: Business & Professional Women CR z.s.

Equal Pay Day 2021: Ženy, je to na nás. Musíme se podpořit!

Poskytovat podporu je ženám vlastní. Podporujeme své muže, děti i stárnoucí rodiče. Jsme oporou kamarádce, která se trápí, neváháme podpořit charitativní projekty – tu na pomoc lidem v nouzi, tu na provoz útulku pro kočky. To vše je naprosto správně. Nesmíme ale zapomínat na sebe. Položme si tedy otázku: “Umíme podpořit samu sebe, a tím potažmo i další ženy, které jsou na tom stejně jako my?” Pojďme ukázat, že to dokážeme – na akci Equal Pay Day 2021 s podtitulem Počítejte s námi, která se koná online ve dnech 26. 3. až 1. 4. 2021.

Pandemie COVID-19 řadu z nás zavřela doma. Ženy pracující na rozvoji svých kariér či byznysu se musely více zaměřit na péči o děti, včetně jejich vzdělávání. Často s pocitem, že jsou na to samy, nemají čas se zastavit, nadechnout, nabrat inspiraci a motivaci pro svou další cestu – protože pandemie jednou skončí a my se vrátíme do svých kanceláří a budeme pokračovat v práci, kterou jsme musely zvládat i z domova.

Témata, která hýbou společností

Podpořte sebe i nás účastí na letošním 12. ročníku Equal Pay Day. Buďte součástí akce upozorňující na témata, která se na první pohled týkají žen, mají však významný dopad na celou naši společnost. Budeme totiž probírat nejen rozdíly v odměňování, ale také zapojení žen do rozhodovacích procesů, efektivní využívání ženského potenciálu ve firmách, příležitosti stoupat v kariérním žebříčku.

Setkáte se a budete mít příležitost diskutovat s osobnostmi, které ví, jak důležitá podpora mezi ženami je. O své příběhy i pracovní zkušenosti se podělí například významná česká ekonomka, rektorka Mendelovy univerzity v Brně a aktivní členka platformy KoroNerv Danuše Nerudová, CEO & CSO IKEA CR, Hungary Mounia El Hilali Acherkouk Yakhlef, Market Head Slovakia společnosti Mars Daniela Hlaváčková, programová ředitelka TV Nova Silvia Majeská, generální ředitelka Mary Key pro ČR a SR Edita Szabóová, gestorka projektu „22 % K ROVNOSTI“ Lenka Simerská, Global International Supply Chain Head ve společnosti AB InBev Flavia Gomes Aragao nebo Corporate & Government Affairs Manager CZ/SK, Hungary Mondelez International Gabriela Bechyňská.

Na konferenci vystoupí i Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci
Na konferenci vystoupí i Taťána Gregor Brzobohatá, zakladatelka Nadace Krása pomoci | Zdroj: Business & Professional Women CR z.s.

Součástí akce je tradičně mentoring, nejinak je tomu i letos, kdy bude probíhat po celých 7 dní akce. Nabídka témat bude jako vždy pestrá. Dotknou se nejrůznějších oblastí, všechna vás mohou velmi rychle posunout vpřed ve vaší kariéře, podnikání i osobním životě. “V akci” bude na 60 mentorek. Svůj čas ženám se letos rozhodly věnovat například výkonná ředitelka UNICEF v ČR Pavla Gomba, byznys mentorka Margareta Křížová, podnikatelka Mirka Čejková nebo moderátorky TV Nova Petra Křivková Svoboda a Michaela Indráková. Se svými tématy přijdou i „ženy z korporátu“ jako například Corporate Affairs Director Central Europe společnosti Mars Czech Zuzana Lošáková, její kolegyně, Supply Chain Director Central Europe společnosti MARS Sophie Gaspard nebo HR ředitelka a členka Dozorčí rady Allianz pojišťovny Eva Koubíková.

Často možná slýcháte, že ženy spolu spíše soupeří, než se podporují, zejména v zaměstnání a kariéře obecně. My v Business & Professional Women CR víme, že tomu tak není. Nevěříte? Připojte se k nám na Equal Pay Day 2021 a „Počítejte s námi“, protože my s vámi počítáme.

Více informací o akci, na které stojí za to být, se dozvíte na jejích webových stránkách.

.
. | Zdroj: Business & Professional Women CR z.s.