Model Emily Ratajkowski versus bikiny Lisy Marie Fernandez

Model Emily Ratajkowski versus bikiny Lisy Marie Fernandez Zdroj: Profimedia.cz/Instagram @lisamariefernandez

Emily Ratajkowski navrhla kolekci plavek. A už má problém!

Emily Ratajkowski – vnadná modelka, která na sebe poprvé výrazně upozornila ve videoklipu písně Blurred Lines, kde v necenzurované verzi tančila nahoře bez. Anebo ve filmu Zmizelá, kde svádí Bena Afflecka. Od té doby se vyhoupla mezi nejsledovanější modelky na Instagramu s více než 15 miliony fanoušků. Po úspěších v modelingu a herectví se Emily rozhodla koketovat s návrhářstvím. Jenže tady narazila – bikiny z její kolekce až příliš nápadně připomínají modely designérky, která na plavkách postavila celý svůj byznys. A ta si to nenechala líbit. 

Když před dvěma týdny Emily Ratajkowski odhalila svou mini kolekci šesti super sexy bikin s retro nádechem, byl to minimálně pro newyorskou designérku Lisu Marii Fernandez šok. Dva z modelů totiž až příliš nápadně připomínaly její vlastní charakteristické střihy, které představila už před třemi lety a následně variovala v dalších kolekcích. Konkrétně plavky Leandra s bardot topem a také Tripple Poppy – plavky se třemi uzly na prsou a na břiše.

Swim by me 🖤 shop the link in bio @inamorataswim

Příspěvek sdílený Emily Ratajkowski (@emrata),Lis 16, 2017 v 10:17 PST

Aurore is absolutely gorgeous in our Triple Poppy Maillot... #LMFgirlsONholiday #lisamariefernandez #STbarths

Příspěvek sdílený Lisa Marie Fernandez (@lisamariefernandez),Bře 18, 2017 v 5:46 PDT

V USA sice neexistuje systém ochranných známek na oblečení (s výjimkou například funkčních vychytávek nebo potisků látek), nicméně Fernandez se svých práv dovolává alespoň na základě ochranných certifikátů Evropské unie, kde si již v roce 2015 nechala zaregistrovat na dvacet svých designů. Důvodem je, že Emily svoje plavky prodává skrze e-shop Inamorata Swim, který rozesílá balíčky po celém světě.

Lisa Marie Fernandez přitom není žádná "no name" návrhářka, její bikiny nosí i celebrity v čele s Kendall Jenner nebo Selenou Gomez a cenově se pohybují kolem tří set dolarů. Plavky od Emily přitom stojí dvakrát až čtyřikrát méně – ty uzlové vyjdou na 160 dolarů, bardotky dokonce na 80 dolarů. Momentálně jsou beznadějně vyprodané, zatímco ty "neokopírované" jsou stále k mání.

@inamorataswim IS LIVE! Check it out in my bio ✨swim by me!

Příspěvek sdílený Emily Ratajkowski (@emrata),Lis 16, 2017 v 8:59 PST

Návrhářka okamžitě zareagovala dopisem, ve kterém požadovala zastavení prodeje inkriminovaných modelů do 22. listopadu, jinak svěří celou věc do rukou právníků. Současně na svém Instagramu vytrvale publikuje všechny články, které o tomto případu píšou. Emily Ratajkowski se naproti tomu vyjádřila pro magazín Vogue, že inspiraci pro své modely čerpala nikoli u Lisy Marie Fernandez, ale ve starých magazínech Sports Illustrated a konkrétně na vintage fotkách Stephanie Seymour.

A teď kde je pravda!

Stephanie Seymour by Marc Hispard, 1988, for Sports Illustrated #stephanieseymour #marchispard #supermodel #superbody #summertime #1988 #sportsillustrated #mostbeautifulwoman #topmodel #swimsuit #swimwear #beachwear #dreamingofsummer #beach #bodybeauty #bodygoals #bestbody #fitnessbody #fitnessgirl #fitness #fit #curves #fashionphotoshoot #fashionphotography #summerfashion #instafashion #marmaid #sea #instabeauty

Příspěvek sdílený Stephanie Seymour Tribute (@stephanieseymourtribute),Čen 13, 2017 v 11:49 PDT