.

. Zdroj: Innex

.
2
Fotogalerie

Designový nábytek za zlomek ceny? Jde to!

Na nakupování zlevněného značkového oblečení či bot v outletech ve všech koutech republiky jsme si všichni rychle zvykli. Stejně tak už většina z nás objevila zlevněnou či výprodejovou sekci v jisté síti švédských obchodních domů s nábytkem. Jenže pokud jste milovníkem designového a značkového nábytku, tato nabídka vás rozhodně neuspokojí. Jak a kde sehnat drahý nábytek jen za zlomek původní ceny?

Kouzlo internetu, nebo ne?

Jednou z možností je samozřejmě vyhledat si outlet designového nábytku na internetu a nakoupit přes něj. Jenže pak můžete být nemile překvapeni, že to, co se na fotce zdálo být jen drobnou odřeninou, je ve skutečnosti dvaceticentimetrová díra v potahu křesla, nebo že si na sice krásné a velmi zlevněné sedačce zkrátka pohodlně nesednete. Navíc nikdy nebudete vědět, jestli byl váš kus nábytku špatně vyroben, poškozen při přepravě nebo ho někdo doma už pár týdnů používal, a pak ho teprve „osezený“ v záruční době vrátil.

.
. | Zdroj: Innex

Lepší proto je vypravit se do outletu fyzicky. Ideálně ne do velkého anonymního outletového centra, ale do menšího obchodu patřícího konkrétní firmě. „U nás se přesně dozvíte, co má daný kus nábytku za sebou – jestli se jedná o výstavní kus nebo třeba pohovku, která se nakonec klientovi nelíbila v interiéru, a tak jsme ji museli vyměnit,“ přibližuje Michal Šťovíček, jak probíhá nákup zlevněného nábytku v showroomu značky Innex v pražském OD Kotva. „Všechny zlevněné kusy máme přímo na místě i vystavené, takže si u nás nekoupíte zajíce v pytli. Všechny pohovky, křesla i další zlevněný nábytek si můžete vyzkoušet a pořádně zblízka prohlédnout,“ dodává Michal s tím, že ceny se po slevě leckdy pohybují na úrovni nábytku z velkých řetězců, kvalitou je však zdaleka přesahují.

.
. | Zdroj: Innex

Kromě důkladné kontroly výrobku a porady s prodejcem o jeho historii platí při výběru nákupu outletového nábytku stejná pravidla jako při běžném nákupu. „Ideální je mít předem rozmyšleno, jak velký kus nábytku sháníte a v jaké barevné škále. Pak je zásadní, k čemu bude nábytek sloužit – křeslo do pokoje pro hosty přece jenom nemusí splňovat takové parametry jako ušák, ve kterém si chcete každý večer číst. A pak je samozřejmě důležité mít již předem představu o tom, kolik chcete utratit,“ uzavírá Michal s tím, že showroom značky Innex v OD Kotva můžete navštívit každý den od 9 do 20 hodin. Více informací o speciální akci najdete v sekci Outlet na www.skladem.innex.cz.