SUPER LOLLIPOP LAMP by DORIS DARLING

SUPER LOLLIPOP LAMP by DORIS DARLING Zdroj: Czech Design Week

Czech Design Week: Přijďte se podívat na instalaci věnovanou Věře Čáslavské!

Odpočiňte si od předvánočního shonu na přehlídce designu Czech Design Week. Na co se můžete letos těšit?

Největším lákadlem letošního Czech Design Weeku je rozhodně instalace věnovaná olympijské vítězce Věře Čáslavské s názvem Věra 68, která bude odhalena v den zahájení festivalu. V Kongresovém centru si od středy 28. 11. až do neděle 2. 12. můžete prohlédnout mimo jiné také porcelánový vypínač osázený zlatem, gramofon z betonu, české hodinky Prim nebo netradiční hračky pro děti. Mezi vystavovateli nebude chybět nastupující generace českých designérů, ale ani hvězdy zahraničního designu vystavující například v Miláně.

František Jungvirt, photo by Katarína Hudačinová, performance Birth of the future behind glass(2018)
František Jungvirt, photo by Katarína Hudačinová, performance Birth of the future behind glass(2018) | Zdroj: Czech Design Week

Pozornost si zaslouží rozhodně i čeští designěři. Tak například přední český designer Petr Novague vytvořil pro luxusní kupé Lexus LC 500 Sport Plus exkluzivní instalaci, kterou poprvé odhalil v rámci letošního Czech Design Week v Kongresovém centru Praha. Na klíčové funkční a designové prvky tohoto modelu upozorňuje prostřednictvím vláken, které dohromady tvoří zdání, jako by byl vůz chycen do sítě.

Lexus
Lexus | Zdroj: archiv

Během celého festivalu se můžete těšit také na doprovodný program, jako třeba Design Fórum, což je otevřená diskuze na téma český design v zahraničí, která se uskuteční v pátek 30. 11. od 18 hodin ve spolupráci s neziskovou a vzdělávací organizací Design Disco. Nebo také koncert české indie zpěvačky Aiko, který je plánován na sobotu 1. 12 od 17 hodin.

Vstupenky lze pořídit v předprodeji, ale také přímo na místě. Vstupné pro dospělé na celý den stojí 150 korun.