Dámy, které pomáhají, dámy, které soucítí.

Dámy, které pomáhají, dámy, které soucítí. Zdroj: Archiv

Charitativní bazar na Žofíně: Podpořte dobrou věc a získejte luxusní kousky za skvělou cenu

Luxusní boty, originální kabelky a další oblečení a doplňky od známých českých i zahraničních návrhářů čekají na své nové majitele na tradičním charitativním bazaru, který pořádá Nadační fond Be Charity. V pořadí dvanáctý ročník se uskuteční v pondělí 13. listopadu 2017 od 16 do 20 hodin v restauraci Žofín Garden. Mezi prodávajícími nebudou chybět herečka Jitka Čvančarová, modelka Pavlína Němcová nebo herečka Markéta Hrubešová.

Chanel, Louis Vuitton, Valentino, Dior, Prada, Gucci, Oscar de la Renta, Jil Sander, Furla, Blumarine, Stuart Weitzmann, Viktor & Rolf. A také Klára Nademlýnská, Táňa Kovaříková, Beata Rajská, Jiří Kalfar a další přední čeští návrháři. Kousky z rukou těchto návrhářů a značek budou dnes odpoledne připraveny pro vás na pražském charitativním bazaru na Žofíně. Pocházejí od štědrých dárkyň, jejich novými majitelkami můžete být právě vy a to nejlepší – všechen výtěžek půjde těm, kteří to nejvíc potřebují. Všechen výtěžek půjde na léčbu handicapovaných klientů nadačního fondu.

Zakladatelka Nadačního fondu Be Charity (dříve Bazaar Charity) Barbara Nesvadbová k tomu dodává: „Kdokoliv s tak velkým štěstím, jako je zdraví, by neměl zavírat oči před ostatními, ke kterým osud nebyl tak velkorysý.“

Udělejte radost sobě, svým blízkým a především zdravotně postiženým klientům nadačního fondu, na jejichž rehabilitaci a léčbu půjdou veškeré vybrané prostředky

Mezi štědrými dárkyněmi jsou tradičně podnikatelky spojené s Pařížskou ulicí – Tamara Korvaldová a Lenka Vejvalková. Bazar podporují také Ivana Tykačová, Monika Babišová nebo Štěpánka Komárková. Ředitelka mediálního domu CNC Libuše Šmuclerová věnovala letos na bazar pět svých luxusních kabelek, z toho dvě značky Dior.

Bára Nesvadbová si nesmírně váží každého dárce, nakupujícího, ale i toho, kdo přijde pomoci s prodejem. Mezi nimi nebudou chybět módní kritička Františka Čížková, Kateřina Hrachovcová nebo Jitka Čvančarová.

S Kairou Hrachovcovou jsme loni ve stanu prodávaly a stejně tomu bude i tento rok.
S Kairou Hrachovcovou jsme loni ve stanu prodávaly a stejně tomu bude i tento rok. | Zdroj: Archiv

"Každoročně se této módní události zúčastní více než 500 lidí a díky jejich štědrosti se celková vybraná částka podstatně navyšuje. Zatímco v roce 2015 bylo vybráno více než 737 tisíc korun, v loňském roce byla dokonce překonána milionová hranice. Pevně věříme, že i letos navážeme na rostoucí trend a posuneme laťku zase o něco výše," dodává Barbara Nesvadbová.

Be Charity v Brně

O charitativní bazar nepřijde v tomto roce ani moravská metropole. Akce se v Brně koná v neděli 26. listopadu 2017 ve spolupráci s nákupní galerií Vaňkovka a společností Textil Eko, která zajišťuje sběr a distribuci odložených oděvů a dalšího textilu potřebným. Mezi prodávajícími se například objeví herečka Kateřina Keira Hrachovcová a Barbara Nesvadbová. Zbylé kousky budou následně dostupné v outletových obchodech a Second Handech po celé ČR. Také z těchto prodejů půjde každá vybraná koruna do sbírky.