.

. Zdroj: internal

Celebrity, které se musely smířit se svým tělem. Které to jsou?

Představujeme vám čtyři ženy, z nichž každá je ve svém oboru hvězdou. A přesto každá v určité životní fázi “bojovala” se svým tělem. Jak došly k tomu, že přijaly samy sebe? A čím nás mohou inspirovat?

Naučte se milovat své tělo. Jenže jak na to, když se vám už ve školce smáli za velký nos a vám se ten smích zaryl hluboko pod kůži a vydržel tam až do dospělosti? Jak se vyrovnat s tou poznámkou o velkém zadku (který, mimochodem, vůbec velký nikdy nebyl), kterou vám uštědřil spolužák na druhém stupni základky jen proto, že byl do vás zakoukaný, ale nevěděl, jak jinak vám to říct? Inspirujte se celebritami. I ony se musely se svým tělem smířit.

Pokračování 2 / 5

Kate Winslet

"Byla jsem tlusté dítě. Takže jsem nikdy neměla žádné velké ambice, pokud jde o herectví. Znáte to - jednou jste tlustá holka a ve své hlavě už jí jste na celý život. Protože vám už navždy bude připadat, že vypadáte nějak nesprávně nebo trochu jinak než všichni ostatní. Tímhle trpím pořád. Často, když se dívám na ženy v upnutých džínách, na podpatcích a v upnutých tričkách, si říkám, že bych se měla víc snažit, abych taky mohla takhle vypadat. Ale pak si pomyslím, že na těch podpatcích stejně nemůžou být úplně šťastné," říká britská herečka, která je v Hollywoodu jednou z nejviditelnějších zastánkyň trendu přijímaní vlastního těla takového, jaké je. "Mám po třech dětech povolené břicho, prsa se mi nosí trochu hůř. Ale to je v pořádku," konstatuje. "Nedívám se do zrcadla a neříkám si, jak vypadám fantasticky. Nevěřím na dokonalost. Ale věřím na to, že můžu být taková, jaká jsem, a být na to hrdá."

Kate Winslet má dodnes trauma z toho, že byla tlusté dítě.
Kate Winslet má dodnes trauma z toho, že byla tlusté dítě. | Zdroj: Profimedia

Pokračování 3 / 5

Drew Barrymore

"Dlouho jsem se trápila tím, že nevypadám určitým způsobem, a i teď mě to občas přepadne. Když někdo řekne, ,pojďte dneska na pláž', moje první myšlenka je: proboha, co si vezmu na sebe? Nemám tělo na bikiny, a upřímně, nemám už ani tělo na plavky vcelku!" přiznává herečka, která se proslavila už jako dítě ve filmu E. T. Mimozemšťan a později těžce zápasila s traumaty provázejícími život dětské hvězdy. Dnes přiznává i to, že se neubrání srovnávání se svými kolegyněmi. Například s baculatou komičkou Amy Schumer, která o sobě řekla, že má břicho “jako lávovou lampu”. "Okamžitě jsem si říkala, že to je přesné. Takhle to mám taky! Ale pak jsem ji viděla ve filmu Vykolejená, jak tam vypadá skvěle v minisukni a myslím, že ta teda žádnou lávovou lampu nemá!" vtipkuje Drew. Ale zároveň říká, že podle jejího názoru právě nedokonalost z nás dělá lepší a laskavější lidi.

Drew Barrymore má pochybnosti o své váze.
Drew Barrymore má pochybnosti o své váze. | Zdroj: Profimedia

Pokračování 4 / 5

Rihanna

"Lidi pořád touží po tom, co máte vy, a vy zase toužíte po tom, co má někdo jiný," konstatuje zpěvačka, která je důkazem toho, že ani zdánlivě dokonalý vzhled není zárukou spokojenosti se svým tělem. "Pořád se zkoumám před zrcadlem, protože někdy si připadám tlustá, jindy bych zase ráda měla méně plochý zadek." Přesto se i ona připojuje k hvězdám, které podporují normální zdravý vzhled namísto usilování o ideál štíhlosti: "V normálním životě není nejen reálné, ale ani praktické a příjemné mít postavu modelky. Mít modelkovskou velikost je povolání samo o sobě– ty dotyčné podřizují celý svůj život tomu, aby takto mohly vypadat. Chtít vypadat jako ony je nesmysl, kterému nestojí za to obětovat jiné věci v životě."

I Rihanna by si přála občas mít trochu dokonalejší postavu.
I Rihanna by si přála občas mít trochu dokonalejší postavu. | Zdroj: Profimedia

Pokračování 5 / 5

Kristen Stewart

Možná by vám mohlo připadat, že superštíhlá hvězda série Twilight Saga těžko může mít se svým tělem nějaký problém. Ale má – jen zas trochu jiného druhu. Média i fanoušky často popouzí tím, že když se zrovna nesoustředí na to, aby se usmívala, její tvář působí lhostejným, téměř arogantním dojmem. Zkrátka, je za povýšenou mrchu, aniž by za to skutečně mohla. "Myslím, že je směšné, že musíte vypadat určitým způsobem, abyste byla považována za hezkou," říká. Její tělo citlivě reaguje na stres, který se na něm okamžitě podepisuje: "Moje váha i můj spánek jsou propojené s mým nervovým systémem. Někdy dokážu prospat třeba dvanáct hodin a někdy se pořádně nevyspím celé měsíce."

Kirsten Steward lidé často haní za její arogantní tvář.
Kirsten Steward lidé často haní za její arogantní tvář. | Zdroj: Profimedia

Více o tom, jak se naučit milovat své tělo, se dočtete v červnovém čísle časopisu Moje psychologie.