Francouzská módní influencerka a návrhářka Jeanne Damas

Francouzská módní influencerka a návrhářka Jeanne Damas Zdroj: Profimedia.cz

Baby boom pokračuje: Tři nejvlivnější módní influencerky se chlubí bříškem

První vlna koronaviru je za námi, stejně jako první vlna instagramového baby boomu, alespoň pokud se bavíme o módních influencerkách. Nyní evidentně přichází druhá vlna. V očekávání jsou nejvlivnější ikony z oblasti francouzské, skandinávské a italské módy. Jak se to odrazí na těhotenských trendech?

Jeanne Damas

„Něco se peče... už pět měsíců,“ přesně těmito slovy oznámila na Instagramu své překvapivé těhotenství módní influencerka a návrhářka Jeanne Damas. Překvapivé, protože jinak se svým osobním životem příliš neprezentuje a svého partnera ukazuje jen zřídkakdy. Pokud ji neznáte, osmadvacetiletá Damas reprezentuje v módě přesně to, co si dokážete představit pod pojmem typická Francouzka. Kromě „birkinovské“ ofiny a sexy pusy je to také onen pověstný styl, který mixuje klasiku a vintage. Jeanne Damas navíc nezůstala u sebe, založila si módní značku Rouje, kterou dala všem ženám na světě naději, že i ony si mohou koupit trochu toho okouzlujícího „je ne sais quoi“.

A právě Rouje nosí Jeanne i v těhotenství – úpletové šaty, cardigan s páskem, puntíky, krajku i klasický trenčkot.

Koho ještě sledovat, když jste těhotná: @leiasfez

Pokračování 2 / 3

Pernille Teisbaek

Tím, co je pro francouzskou módu Jeanne Damas, je pro skandinávskou Pernille Teisbaek, pionýrka pověstného severského stylu, kterou na Instagramu sleduje skoro milion lidí. Pernille je mámou dvou kluků a v létě oznámila, že se těší na třetího. Stylová Dánka dokazuje, že ani těhotenství není pro její styl překážkou, naopak. Člověk má až pocit, že se stává přitažlivým artiklem, svého druhu módním doplňkem, který ostatním vzkazuje: Jsem stylová matka a vy můžete také (když máte prostředky a nepřiberete 30 kilo).

Styl Pernille Teisbaek je tak i nadále plný Chanelu a Bottegy, současně ho prostupuje originální rukopis severských značek, jako jsou Cecilie Bahnsen, Ganni nebo Saks Potts.

Koho ještě sledovat, když jste těhotná: @vikyandthekid

Pokračování 3 / 3

Chiara Ferragni

Do třetice minulý týden oznámila těhotenství, jak jinak než na Instagramu, královna sociálních sítí Chiara Ferragni. Chiara je zkrátka fenomén, začínala už v preinstagramové éře módním blogem The Blonde Salad a dodnes je zvyklá se svou fanouškovskou základnou, která čítá přes 20 milionů lidí, sdílet takřka vše. Těhotenství oznámila formálně fotkou syna Leona s ultrazvukem, mnohem emotivnější však bylo video, které sdílel její manžel, zpěvák Fedez. Chiara v něm čeká na výsledek těhotenského testu, a když jí ho Fedez ukáže, nemůže se ubránit slzám.

Těhotenství zatím na Chiaře není vidět, nicméně její styl bude bezesporu i nadále plný přiléhavých šatů, okázalých kožešin, výrazných barev a doplňků vlastní značky. Zkrátka La Dolce Vita, i přes těhotenskou nevolnost.

Koho ještě sledovat, když jste těhotná: @emmaroberts