Tato fotografie se stala virální.

Tato fotografie se stala virální. Zdroj: instagram/@a_body_positive_jazzy

6 významných momentů roku 2017, díky kterým máme radši svoje tělo!

Rok 2017 byl opět ve znamení boje za ženské křivky. Ženy na celém světě mohou být díky několika významným momentům hrdé na své tělo, i když zrovna neodpovídá ideálům krásy. Děkujeme za to!

Ashley Graham promluvila o celulitidě

Plus size modelka Ashley Graham plní obálky světových magazínů, fotí kolekce spodního prádla i plavek a dostává nabídky na prestižní módní přehlídky. Přestože se najde nespočet nepřejících, kteří jejím úspěchům nerozumí a neustále naráží na nedokonalosti jejího těla. S Ashley to ovšem ani nehne a do žádných drastických diet se rozhodně nehrne. Naopak celý rok se snaží všem ženám, které nemají proporce jako panenka Barbie, dodat sebevědomí. V rozhovoru pro V Magazine prozradila, že se dříve styděla za svou celulitidu, ale její maminka jí jasně vysvětlila, že rozhodně nemá smysl se trápit kvůli takovému nesmyslu.

Got my wings! 🦋💐🌈😜 .. my #AdditionElle wings! #thickthighssavelives

Příspěvek sdílený A S H L E Y G R A H A M (@theashleygraham),Lis 19, 2017 v 6:47 PST

Chrissy Teigen ukázala strie

Modelka, manželka zpěváka Johna Legenda a především maminka roční dcery Luny má sice na první pohled naprosto perfektní postavu, ale zdání klame. A Chrissy si rozhodně nehraje na paní dokonalou. Na svůj Twitter postla fotku svých strií s komentářem "whatevs" (to je jedno).

Whatevs pic.twitter.com/D67Qtt12gv

— christine teigen (@chrissyteigen) 19. ledna 2017

Asos přestal retušovat strie

Módní gigant Asos letos přišel s opravdovou revolucí. V nabídce spodního prádla a plavek na Asos.com se v průběhu června a července začaly sem tam objevovat modelky s viditelnými striemi. Když si fotografie přiblížíte, zjistíte, že skutečně nejsou vůbec retušované, a odhalíte i jiné normální znaky ženského těla – třeba póry na stehnech s titěrnými černými chloupky, které jsou důkazem, že ano, i modelky jsou ženy z masa a kostí.

Asos zveřejnil fotografie modelek se striemi. Zákaznice jsou nadšené
Asos zveřejnil fotografie modelek se striemi. Zákaznice jsou nadšené | Zdroj: Archiv e-shopu

Strie jako umění

Pákistánská umělkyně Sara Shakeel se letos stala jednou z největších hvězd sociálních sítí. Na svém Instagramu publikovala několik obrázků, na kterých hrají hlavní roli ženské strie. Pro Saru se tento nedostatek, za který se většinou stydíme a snažíme se ho skrýt před naším okolím, stal zdrojem inspirace k naprosto úžasným obrázkům, které doslova zbořily internet.

Thank you everyone for the #glitterstretchmarks response and the numerous features of my artwork! The past few days have been unreal! Good and bad, but tbh I shall always look at the good side because nothing is more powerful then giving confidence to myself along with so many women and men out there! My hopes are unreal and so are my dreams! The stretch marks story will continue and I have so many other ideas and plans in mind. The artwork that I have made out of you are real! These picture that you see are REAL of REAL women with stretchmarks! Thank you for making #glitterstretchmarks a part of your lives. I love you all from the core of my fluffy heart. . CollageArt.SaraShakeel Photography @facesbycela . The next week I'll be super busy with my upcoming exhibition & an interview in my home country , my apologies if i don't post alot in the coming week. ☄☄☄ . . #love #loveyourself #lovemyjob #patientlywaiting #patience #hope #daydreaming #art #artwork #collage #glitter #theweekoninstagram #whereicomefrom

Příspěvek sdílený Sara Shakeel (@sarashakeel),Lis 5, 2017 v 12:10 PST

Hilary Duff ukázala nedokonalosti

Herečka a zpěvačka Hilary Duff bývá často terčem kritiky kvůli své postavě. Ta má ovšem v hlavě všechno moc dobře srovnané. Na svůj Instagram vyvěsila na začátku září fotku v plavkách, kterou pořídili paparazzi. Vzkázala pak všem dívkám, ženám a matkám, ať si váží toho, co mají, a neřeší nesmysly typu "mohla bych vypadat lépe"! Nakonec poslala všem, kteří mají s jejími nedostatky problém, jasný a výstižný vzkaz: #kissmyass (polibte mi zadek).

I am posting this on behalf of young girls, women, and mothers of all ages. I'm enjoying a vacation with my son after a long season of shooting and being away from him for weeks at a time over those months. Since websites and magazines love to share 'celeb flaws' - well I have them! My body has given me the greatest gift of my life: Luca, 5 years ago. I'm turning 30 in September and my body is healthy and gets me where I need to go. Ladies, lets be proud of what we've got and stop wasting precious time in the day wishing we were different, better, and unflawed. You guys (you know who you are!) already know how to ruin a good time, and now you are body shamers as well. #kissmyass 😛✌🏻

Příspěvek sdílený Hilary Duff (@hilaryduff),Srp 4, 2017 v 11:45 PDT

Baculka Jasmine Owens a její sexy chlap

Jasmine Owens v létě zveřejnila fotografii se svým manželem v plavkách a ta se stala doslova hitem internetu. Proč? Zatímco on má na břiše pekáč buchet, ona vypadá spíše jako kdyby je snědla. A vůbec se za to nestydí! Svůj příběh o tom, jak vyzkoušela snad všechny možné diety, ale nikdy nic nezabralo a ona potom konečně začala mít ráda své tělo, zveřejnila na Instagramu, kde se setkala s pozitivními reakcemi od lidí, kteří ji podporují. Neobešlo se to samozřejmě ani bez těch hanlivých, kterých sice bylo minimum, ale i tak ji to ranilo. Naštěstí jí byl oporou manžel, který ji neustále přesvědčuje o tom, že ona je pro něj tou nejkrásnější.

Tato fotografie se stala virální.
Tato fotografie se stala virální. | Zdroj: instagram/@a_body_positive_jazzy