Heidi Klum

Heidi Klum Zdroj: profimedia.cz

6 tipů, jak pózovat na fotkách, abyste vypadala jako hollywoodská hvězda

Slavné krásky na červeném koberci Zlatých glóbů nás nadchly. Vypadaly božsky, ostatně jako vždycky. Možná si říkáte, jak to sakra dělají, že na téměř každé fotce vypadají bezchybně. Možná jste si také vzpomněla na to, jak jste se naposledy snažila pózovat před objektivem, ale vaše představa se značně lišila od výsledku. Máme pro vás tipy, jak se při focení proměnit v hollywoodskou star!

Trik s jazykem

Jedním z nejpopulárnějších a zároveň i nejjednodušších triků slavných žen je přitlačení jazyku na horní patro. Tím aktivujete svaly, které vás zbaví dvojité brady, vykreslí rysy a také prodlouží krk. Vyzkoušejte si před zrcadlem přitlačit jazyk na patro a zároveň se usmát, není to nic nemožného. Na další fotce budete vypadat jako jedna z hvězd červeného koberce!

Heidi Klum
Heidi Klum | Zdroj: profimedia.cz

Vyhněte se přímému záběru

S výjimkou focení na občanku nebo pas se v ostatních případech snažte vyhnout přímému záběru. Absence stínů vám opticky rozšíří obličej a zbytečně upozorní na nesouměrnost, které si jinak většina lidí nevšimne. Ideální je stoupnout si lehce bokem, mírně uklonit hlavu a sklopit bradu. Když se nastavíte, dívejte se lehoučce nad vaši zornou čáru. A přesně takhle budete vypadat božsky!

Kendall Jenner
Kendall Jenner | Zdroj: profimedia.cz

Trik z červeného koberce

Stoupněte si nejdřív čelem k fotoaparátu, pak se celá otočte o 45 stupňů a ruku blíže k objektivu dejte v bok nebo držte před tělem psaníčko. Přední nohu otočte špičkou dopředu a na zadní nohu lehce přeneste váhu. Pokud máte zrovna na sobě kalhoty, můžete ruce zasunout do kapes. V této, zpočátku možná lehce krkolomné, póze budete mít štíhlý pas, dlouhé nohy i úzké ruce včetně ramen. Stačí pár tréninků před zrcadlem a je to!

Margot Robbie
Margot Robbie | Zdroj: profimedia.cz

Překřižte nohy

Když nemáte šaty až na zem, vaší siluetě prospěje obyčejné překřížení nohou zhruba v půli lýtek. Pozor, abyste si na lýtko přední nohy příliš netlačila a zbytečně si ho nerozšířila. Pokud chcete maximální efekt, stoupněte si ještě lehce na špičky. A čeho vlastně dosáhnete? Delší a štíhlejší nohy, užší boky! To zní super! A fungujte to i v sedě.

Reese Witherspoon
Reese Witherspoon | Zdroj: profimedia.cz

Vybočte z davu

Když se fotíte ve skupině, zkuste být jiná než ostatní. Například nastavte druhý bok, zvedněte ruku do výšky nebo se dívejte úplně někam jinam. Když se nebudete snažit napodobit druhé, budete na skupinové fotce působit uvolněně, vystoupíte z davu a každý si vás všimne. A když budete s kamarádkami každá dělat svou vlastní pózu a pořádně se uvolníte, dostane fotografie pořádný šmrnc a šťávu!

Sedmilhářky
Sedmilhářky | Zdroj: profimedia.cz

Nestůjte blízko ani na kraji

I když se budete sebevíc snažit se tvářit perfektně a nahodíte ideální pózu, záleží nejvíce na tom, jak blízko budete stát od objektivu. Když budete příliš blízko, fotoaparát vám přidá kila. Stejně jako vám zdeformuje postavu, když si v řadě lidí stoupnete na kraj a budete se snažit nahnout doprostřed a zároveň dopředu. Mnohem lepší je vytvořit spodní řadu a klidně si třeba sednout, když to atmosféra a prostředí povoluje. A samozřejmě nezapomenout zkřížit kotníky.

Pokud přeci jen chcete stát v řadě, dbejte na to, abyste stála na stejné "lajně" jako ta/ten, co stojí uprostřed. Nesnažte se utvořit půlkruh.