Když se ženy vrhnou na cvičení

Když se ženy vrhnou na cvičení Zdroj: Profimedia.cz

Ženy očima muže: Předklon, záklon, dřep a klik

...manželka cvičí aerobik. Cvičí každou hodinu, zanedbává tím rodinu: zpívá v jedné staré, ale stále aktuální písničce Ivan Mládek. Její pointa je v tom, že cílem manželčina snažení není ani tak zhubnout, jako spíš, vybavena novou postavou, zmizet s nějakým zajdou. I já jsem se ve svých letech dožil toho, že moje žena začala cvičit. Je jedno, že dneska se to už nejmenuje aerobik, následky jsou však pořád stejné.

Moje manželka se mi pořád líbí. Nebo líp, nevidím, jak stárne. Nevím, jestli je příroda takhle milosrdná ke všem chlapům, ale já to tak mám. Ale taky jsem nedávno znejistěl. Když jsem si prohlížel staré fotky z našich dovolených, tedy z krásné a bezstarostné doby před dětmi, zaujalo mě, jak moc byla moje žena hezká. Ukázal jsem jí pár těch fotek, ale radost jsem jí neudělal. „Podívej, jak jsem stará,“ ukázala si žena na dekolt. Anebo: „Koukni na ty ruce. Už mi bude čtyřicet!“

Po několika dnech jsem se dozvěděl, že ode dneška bude moje žena pravidelně cvičit. Přikyvuji. Nejdřív však nutně potřebuje motivační outfit: podprsenku, tílko, legíny a samozřejmě boty. Podám ženě kreditku se slovy, že jsem jí stejně dlouho už nic nekoupil. Že bylo všechno nutné hned v několika exemplářích, jsem zjistil, až když se z nákupu vrátila s plnou igelitkou. Nevadí.

Žena to myslí vážně a já z toho mám radost. Teda docela. Prý už shodila bříško, ale to já stejně nepoznám, protože se mi líbila i s ním. Je odhodlaná a rozhodně nechce bez cvičení vynechat ani den. Cvičí před YouTube s nějakou Jill, což je ošklivá afektovaná Američanka, kterou bych doma nesnesl ani vteřinu. Žena mi to ale vysvětlila. „Víš co, tyhle cvičitelky nemůžou bejt primárně krasavice, aby na ně ty tlustý ženský nežárlily.“ Aha, chápu.

Chod celé naší domácnosti se teď tak nějak seřídil podle manželčina cvičení. Na chatu pojedeme až po cvičení, musíme se vrátit tak, aby si stihla zacvičit. Pro děti jdu do školky já, protože žena cvičí, večeře není uvařená, protože cvičila. Stejně tak není vypráno, myčka smrdí a na gauči je hromada nevyžehleného prádla. To všechno jsou účty za ploché bříško, o kterém sní všechny ženy i ta má.

Jeden můj kamarád tvrdí, že sport je jen náhražka práce. Možná. Já jen sázím na jednu osvědčenou lidskou vlastnost: lenost. Po ostrých začátcích se věci uklidní a žena snad přestane být tak fanatická. Vzpomínám si třeba, že elektronická cigareta jí vydržela ani ne měsíc. Pak se stejně zase vrátila k tabáku. Anebo to třeba přestane bavit tu její Jill... Buď jak buď, žena vážně vypadá líp. Teď však přichází na řadu ona mládkovská otázka, jestli je to vážně pro mě.

Také raději cvičíte doma? Co to zkusit celá rodina?

Video placeholde