Každý muž je v duši ještě malý kluk.

Každý muž je v duši ještě malý kluk. Zdroj: iStock

Vše, co jsem se naučila od svého otce a vy byste měla také

Existují dvě pravidla, která pokud žena dodržuje, má chlapa jistého až do konce života. Neustále ho chválit a neustále ho krmit. Ideálně domácí stravou. Rada nad zlato, kterou jsem se naučila od nejdůležitějšího chlapa, kterého jsem kdy potkala – od mého táty. 

Těžko byste na světě hledala osobu, která by byla opečovávanější více než tatínkova holčička. Udělá pro vás, co vám na očích vidí, a také se celý život bude snažit udělovat vám dobré rady do života, případně také životní lekce. Některé stačí, když je jedním uchem pustíte dovnitř a druhým ven (jako třeba, že ta sukně je moc krátká, i přestože vám sahá ke kolenům). Je ale pár, které byste si za ty uši měla raději zapsat. Protože máma má sice vždycky pravdu, ale i táta mívá světlejší chvilky.

Pokračování 2 / 8

Jednej s ostatními jako se mnou.

Táta je super zkušební vzorek. Na něm si totiž můžete natrénovat všechny ty psí oči, neprůstřelnost ženské logiky, výmluvy, proč jdete pozdě, ale hlavně jednání s muži. V pubertě to se mnou občas pořádně šilo a protože jsem živelná povaha, nedělalo mi problém občas trochu vybuchnout. A když jsem na něj začala být hubatá, vždycky mi řekl: "Jestli budeš takhle jednat i s chlapem, každej ti uteče." V tu chvíli mi to přišlo jako nesmysl. Dnes ale vím, že žádný muž nechce mít doma semetriku, co se na něj utrhuje kvůli blbostem.

Táta by vám měl být vždycky oporou.
Táta by vám měl být vždycky oporou. | Zdroj: iStock

Pokračování 3 / 8

Nech ho, ať o tebe pečuje a rozmazluje tě.

Můj táta byl vždycky galantnost sama. Každé ženě, nejen mojí mámě, podrží dveře, vezme těžkou tašku, snese kolo ze schodů a pravidelně nosí domů květiny, kupuje čokoládu, dělá radost maličkostmi. Jen tak. A proto dnes vím, že my si to zasloužíme. Být opečovávané a hýčkané. Není to žádná věda a nic, co by žádný muž nesvedl. Od svého partnera tedy očekávám to samé.

Táta vás vždycky ochrání.
Táta vás vždycky ochrání. | Zdroj: iStock

Pokračování 4 / 8

Buď sebevědomá v každé životní situaci.

Není na světě muže, pro kterého byste byla krásnější. Možná tedy ještě pro svého manžela, ale váš táta ve vás bude celý život vidět tu krásnou bytost. Stejně tak by měl táta svoji dceru podporovat a věřit, že vše, co dělá, je správné. A tím ji do života vybavit dostatečným sebevědomím na to, aby se pak v životě neztratila a věřila si, že dokáže vše, co si umane.

Táta je ten, co by vám měl dodávat sebevědomí.
Táta je ten, co by vám měl dodávat sebevědomí. | Zdroj: iStock

Pokračování 5 / 8

Pravá láska existuje.

Věřit dnes, že existuje něco jako pravá láska, se může zdát dosti pábitelské. Ale když vidím svého otce, jak se i po třiceti letech dívá na mámu se zalíbením a zamilovaným pohledem, získávám pocit, že ten svět ještě není tak zvrácený a že skutečně něco jako pravá láska existuje. Ostatně, jak praví jedno staré úsloví, to nejlepší, co muž může pro své děti udělat, je milovat jejich matku.

Lásce vás může naučit táta.
Lásce vás může naučit táta. | Zdroj: iStock

Pokračování 6 / 8

Každý chlap je dítě.

Jednou z vlastností ženy v každém vztahu by měla být tolerance ohledně mužských dětinských výstřelků. Je naprosto normální, že si v padesáti hraje s letadýlkem, má naprosto čistou radost, že se mohl projet na šlapací motokáře, případně doma paří FIFU na Playstationu. Každý chlap je tak trochu dítě, tak s nimi mějme pochopení. A u koho jiného se tuto toleranci učit než od dětství u našeho otce?

Největší blbosti si člověk užije s tátou.
Největší blbosti si člověk užije s tátou. | Zdroj: iStock

Pokračování 7 / 8

Žádný muž pro tebe není dost dobrý.

Můj otec byl vždycky vtipálek (nebo si to o sobě alespoň myslí) a moc ho bavilo opakovat mi větu, že než mu přivedu domů chlapa, nejdřív mu mám pustit film Fotr je lotr, aby věděl, co ho čeká. A je pravda, že jsem, byť podvědomě, selektovala vždy muže podle toho, jestli by se líbil tátovi. Což je tak vysoké kritérium, že sítem prošly vždycky jen ty nejlepší kusy. A jak dopadlo seznámení? S každým se táta hned opil a potykal si, žádné ústrky ani zlé pohledy se nekonaly.

Tátu bychom si měly hýčkat.
Tátu bychom si měly hýčkat. | Zdroj: iStock

Pokračování 8 / 8

Celý byt se dá uklidit za dvacet minut.

Tohle považuji za jednu z nejcennějších rad do života. Vždyť kolik času tím ušetříte, když nad úklidem nestrávíte půl dne, jak máte ve zvyku, ale jen dvacet minut! Tak jsem ho totiž pozorovala, když měl na starosti nedělní úklid a on ho zvládl odbýt během komerčních pauz při sledování závodů formule 1. Stačí totiž uklidit povrchový nepořádek, rychle prolítnout luxem byt a je hotovo. Že ten bordel skryl fikaně do skříní a podobně? No a co. Dlouhodobě se to sice aplikovat nedá, ale pokud potřebujete rychle uklidit, je to ideál.

Každý muž je v duši ještě malý kluk.
Každý muž je v duši ještě malý kluk. | Zdroj: iStock