...

... Zdroj: istock.com

Proč jsme po telefonu drsnější než naživo? Odpovídá Honza Vojtko

Stále častěji se hádáme přes internet. Mobily a messengery jsou hned po ruce, rychlé, navíc nám dovolují formulovat i věci, které bychom face to face říkali s obtížemi. Často jsme i ostřejší a vulgárnější. Proč to tak je, ví terapeut Honza Vojtko.

Už víme, že hádky ke vztahu patří a jaká jsou úskalí toho, když vyhrocené emoce řešíme přes telefon. Je jednoduché se přes telefon i pohádat, je to rychle venku a člověk může ventilovat i nepříjemné emoce.

Proč jsme ale po telefonu drsnější než naživo? Odpověď přináší párový terapeut, lektor a kouč Honza Vojtko.

Honza Vojtko tu pro vás bude i dál! Postupně probereme nevěru, seznamovací hry, jak poznat opravdový vztah, proč je těžké říct „miluji tě“ nebo proč se váš partner bojí závazků. A spoustu dalšího. Každý všední den následující dva měsíce sledujte Vztahy Honzy Vojtka a najděte odpověď na to, co vás nejvíce zajímá. Zítra na téma: Proč jsme nejčastěji zlí na ty, které máme nejraději?

Terapie sdílením jako seriál

Esemesky a vztahy jsou také hlavním námětem seriálu Terapie sdílením. Osm zpráv, osm epizod a osm příběhů. Příběhů, které inspirovali reální odesilatelé a příjemci krátkých vzkazů a objevily se na Instagramu Terapie sdílením. Zdánlivě úsměvné a prosté, ve skutečnosti ale ukazují realitu současných vztahů, které se z velké části odehrávají na displejích chytrých telefonů.