Video placeholde

O čem se mlčí: Nahota ano, osobní setkání ne. Jak funguje OnlyFans?

Sociální média už se dnes zcela přirozeně prolínají s našimi životy. Jak určit hranice, za které je nepustíme? V novém díle projektu časopisu Moje psychologie O čem se mlčí se moderátorka Adéla Elbel baví s terapeutem Honzou Vojtkem a Majkelinou Cat, kterou živí erotický byznys na OnlyFans, o tom, jak mít sociální sítě pod kontrolou.

Už jste slyšeli o platformě OnlyFans? Většinou se o ní píše v souvislosti s erotikou a sexem. Obliba platformy stoupla zejména v době covidu. Pro někoho, kdo si tam založil profil, se to mohlo stát i slušným zdrojem příjmů, ať už v podobě dobré brigády, či práce na plný úvazek. Na to, jak to na OnlyFans funguje, co všechno jsou ženy ochotné tam sdílet a jak blízko jim vadí či nevadí si pustit fanoušky k „tělu“, a jestli je to práce jako každá jiná, jsem se ptala Petry a Týny. Dvou mladých žen, které na této platformě slaví svým vystupováním slušný úspěch.

Práce a pravidelnost

„Aktivně jsem na OnlyFans začala působit celkem nedávno, loni v září,“ říká pětadvacetiletá Petra, kterou na platformě najdete jako Inked Dory. „Vždycky jsem se ráda fotila a dávala jsem fotky – třeba v plavkách – na Instagram, ale s tím, jak tam příspěvky začali čím dál víc omezovat, jsem obsah chtěla přenést jinam, kde taková omezení nejsou. Tak jsem narazila na OnlyFans,“ vysvětluje Petra svoji cestu k založení profilu na této platformě. Postupem času se její působení na OF vyvinulo ve „full time job“. „Pokud chcete být úspěšní, je důležité si vybudovat velkou a hlavně „věrnou“ fanouškovskou základnu. To znamená, že fanoušci se musí chtít na váš profil vracet. To udělají pouze tehdy, když tam najdou zajímavý a pestrý obsah, který je bude bavit. A to vyžaduje dost úsilí. Není to tak, že ukážeš prsa a už se ti hrnou peníze.Je to dennodenní práce – focení, natáčení videí a v neposlední řadě komunikace s fanoušky,“ popisuje Petra.

Podobně to vidí i dvacetiletá studentka práv Týna, která si kromě OF vydělává také jako striptýzová tanečnice v klubu. Ty jsou ovšem v současné době zavřené. Obsah, který dává na OnlyFans jako Horynca, tak pro ni znamená slušný přivýdělek ke studiu a zajištění finanční nezávislosti na rodičích. „Moji první „zadkovou“ fotku jsem dala na Instagram v roce 2018, a tím to začalo. Na OnlyFans jsem od srpna. Dlouho jsem se k tomu musela odhodlávat, říkala jsem si, že to nemůže vyjít, nechtěla jsem si dělat nějaké iluze. Pak jsem se ale rozhodla, a ono to fakt vyšlo. Dnes se pohybuji docela v top číslech, sleduje mě téměř 33 000 fanoušků. Musíte se tomu ale opravdu každodenně věnovat.“

Nazí jsme přišli na svět

Jak Petra, tak Týna, jsou zvyklé pracovat s nahotou, která pro ně znamená něco naprosto přirozeného. „Za nahotou nevidím žádné porno. Někteří lidé jsou ale velmi upjatí a čas od času se najde člověk, který mi napíše, že jsem tupá nebo hloupá, ale copak se míra inteligence zjišťuje množstvím oblečení, která máte na sobě? Každý z nás je občas nahý a znamená to, že jsme hloupí?“ ptá se provokativně Týna. Jako součást života a něco přirozeného hodnotí nahotu také Petra. „Mám ale svoje hranice a moji fanoušci je znají. Striktně odděluji svůj osobní život od toho,internetového‘. Na mém profilu sice najdete úplnou nahotu a samozřejmě i taková videa, ale poslední dobou mi hodně lidí píše s žádostí o osobní setkání. To je ale mez, za kterou bych nikdy nezašla.“

A když má fanoušek nějaké speciální přání? „To posuzuji vždy individuálně,“ pokračuje Petra. „Fotky a videa pořizuji na základě toho, co se mi zrovna líbí nebo jakou mám náladu, fanouškům se snažím vyjít vstříc, když ale přijdou opravdu s nějakou,hovadinou‘, kterou viděli někde na internetu, tak jim nemám problém říct, že tohle už ne.“ „Sama sobě jsem řekla, že půjdu maximálně do,toplessu‘ a dál už ne,“ podotýká Týna s tím, že jednou chce mít rodinu a děti. „V tomto ohledu myslím na ty, kteří tady sice ještě nejsou, ale jednou budou. A pro ně by to nebylo dobré. Nechtěla bych je postavit do situace, kdy by museli čelit nějakým zlým reakcím,“ dodává.

Příběh Petry a Týny je třetí ze série příběhů časopisu Moje psychologie O ČEM SE MLČÍ. Téma sdílení na sociálních sítích a nastavování hranic se však netýká jen jich, proto si moderátorka Adéla Elbel pozvala do studia dva hosty, kteří mají k tématu co říct: párového terapeuta Honzu Vojtka a Majkelinu Cat, kterou erotický byznys na OnlyFans živí.

Co na OnlyFans říkají blízcí Petry a Týny, se dozvíte v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

Moje psychologie 06/2021
Moje psychologie 06/2021 | Zdroj: Archiv Mojí psychologie