.

. Zdroj: iStock.com

Největší citlivky zvěrokruhu: Jak zacházet s křehkými Rybami?

Jsou neskutečně romantičtí a každý den po jejich boku připomíná nádhernou dovolenou. Muži Ryby žijí ve světě snů a věnují hodně energie a času tomu, aby se jejich drahé polovičky měly jako v bavlnce. Jejich laskavosti, často hraničící až s naivitou, ale mnozí snadno zneužívají. Jak s takovým partnerem fungovat ve skutečném světě?

Jsou to kreativní snílci s hlavou v oblacích, citliví jedinci, kteří upřednostňují blaho ostatních před tím svým. Muži narození ve znamení Ryb jsou neskutečně romantičtí a mají přirozený šarm. Vztah s nimi se příliš neliší od příběhů v zamilovaných filmech, někdy ale jejich vrozená naivita a důvěřivost může být až nesnesitelná.

TIP NA VIDEO: Obecná charakteristika Ryb

Video placeholde

Ryby jsou dvanáctým a posledním znamením zvěrokruhu, a proto v sobě mají trochu od všech ostatních znamení – a ještě něco navíc. Jejich planetou je Neptun, jejich barvami fialová a petrolejová. Muž Ryba se narodil mezi 21. únorem a 20. březnem. Jak najít klíč k jeho srdci?

To se dozvíte na dalších stranách. >>>

Pokračování 2 / 6

Až příliš hodné Ryby

Jednou z nejkrásnějších vlastností Ryb je jejich bezbřehá laskavost. Blaho jejich blízkých jim leží na srdci víc než jejich vlastní pohodlí. Nemají problém udělat něco navíc, jen aby viděli úsměv na tváři druhých. I proto dávají nejlepší dárky – díky empatii se do druhých dokážou vcítit a pamatují si detaily, takže nadělují věci s osobním významem, které druhého dojmou k slzám.

Stejně jako jejich zvířecí symboly v přírodě také lidé narození ve znamení Ryb raději plavou s proudem, než aby se cpali do vedoucích pozic. Nemají problém, když iniciativu převezmou ostatní, a nevadí jim nečekané změny plánu. Tohle znamení je maximálně uvolněné a pořád působí, jako by chodilo napůl po našem světě a napůl bloudilo v říši snů. Velkou předností Ryb je také kreativita. Ať už fotí, malují, píšou, nebo vyrábějí věci z keramiky, Ryby mají intenzivní emoce a potřebují je ventilovat. Umění je pro to ideálním prostředkem.

Pokračování 3 / 6

Náladový a naivní muž Ryba

Jak už to bývá, největší přednost je pro Ryby zároveň prokletím. Tohle znamení ignoruje red flags a ve všech vidí jen to nejlepší. Je velmi snadné jejich dobroty zneužít. Ta naivita, s níž přistupují k životu, může být bolestivá i tragická. Ryby totiž naletí skoro komukoliv. Zůstávají příliš dlouho v toxických vztazích, šéfa a kolegy v práci po sobě nechají šlapat a klidně pošlou veškeré úspory nigerijskému princi, který je o to požádá dopisem z podezřelé e-mailové adresy.

Muži Ryby jsou zároveň hodně náladoví a dlouho si v sobě nesou křivdy. Mají tendence zůstávat v minulosti a nimrat se v tom, co jim kdo udělal špatného. Proto vedle sebe potřebují partnera, který jim bude jakousi pragmatickou, realistickou oporou. V některých věcech je zkrátka musíte vodit za ručičku.

Pokračování 4 / 6

Ryba ve vztahu a v sexu

Vztah s mužem Rybou vyžaduje hodně péče. Tenhle křehký romantik se však za snahu umí úžasně odměnit. Zahrne vás pozorností, květinami a krásnými dárky. Vždy odepíše, vždy se postará o to, abyste se měla skvěle. Jeho tvůrčí mysl bude přicházet s novými a novými nápady, jak trávit společný čas. Ryby se zamilují rychle a hodně. Pokud váš muž Ryba už po měsíci mluví o velkých citech a chce hledat společné bydlení, není to v jeho očích nic divného. Vůbec nevnímá, že by vás to mohlo děsit. Ryby chtějí všechno jako ve filmu – tedy ve velkém a co možná nejdřív. Málokdy předvídají krizi nebo rozchod, takže když pak dostanou košem, zhroutí se jim svět a sbírají se z toho několik měsíců a klidě i let.

Ačkoliv sex milují, primární je pro ně duševní spojení a intimitu ve vztahu hledají i jinak než přes pohlavní styk. Proto na něj nebudou spěchat ani ho nevyžadují příliš často. Ryby se řídí srdcem, na rozum většinou kašlou. A totéž platí o těle. Na druhou stranu ale zbožňují polibky, objetí a jiné drobné projevy náklonnosti na veřejnosti.

Pokračování 5 / 6

Kompatibilita Ryb s ostatními znameními

Jak to mají Ryby s ostatními znameními? Podle hvězd si skvěle sednou s Raky, Kozorohy a s Pannami. Ryba a Rak společně mohou vytvořit nádherný, láskyplný domov a prostředí pro výchovu opravdu spokojených dětí. Hravý a kreativní Rybák se vedle na rodinu orientované Račice bude cítít volný a milovaný. Harmonie panuje mezi Rybami a Pannami. Panny mají pro specifickou povahu svého protějšku velké pochopení, protože jsou podobně empatické a něžné. Naopak Kozorohové mohou poskytnout Rybám potřebnou racionální oporu, která bude střežit, aby nikdo nevyužíval jejich laskavosti. Paradoxně ne moc dobrý match jsou Ryby a Ryby, tam je to spíš záležitost přátelství a porozumění než čehokoliv jiného.

S kým si Ryby vůbec nesednou, to jsou ohnivá znamení. Vůbec nejhorší je to se Lvi. Na krále zvířat jsou Ryby příliš jemné, nevýrazné, naopak Ryby těžko snesou lví ego. Ryby chtějí v klidu rozjímat a diskutovat o literatuře, Lvi by raději vymetali večírky v módních outfitech, ověšení drahými doplňky. Dost podobně to pak Ryby cítí po boku divokých Blíženců, kteří mají sklony k neupřímnosti.

Pokračování 6 / 6

Jak Rybu sbalit a vydržet s ní?

Muži Ryby jsou spontánní, příliš neplánují a líbí se jim, když mají vedle sebe někoho stejně uvolněného. Zároveň potřebují vedení, takže se vůbec nebojte je oslovit, pozvat je na rande nebo se po výměně kontaktů ozvat jako první. Ryby nehledí na zastaralou genderovou etiketu a ocení iniciativu. Tohle znamení se hrozně rádo ztrácí v imaginárních světech svých oblíbených filmů, seriálů a knih. Kultura a umění jsou pro ně vším, takže vyjít si na výstavu nebo do divadla je ideální volbou na schůzku. Ryby neumějí přijímat lichotky a nejsou zvyklé, že do nich partner vkládá tolik péče jako ony do něj. Překvapte Rybáka promyšleným dárkem a totálně vám propadne.

Zároveň ale pořád myslete na to, že je to Ryba, vodní zvíře, které potřebuje volnost. Ryby nesnášejí pravidla a omezování. K veškerým jeho vyznáním a romantickým gestům se snažte stavět s otevřenou hlavou, i když vás třeba trochu děsí. Kritika by ho mohla uvrhnout do melancholické spirály pochybností. Nemusíte se bát, že po intenzivním začátku vztahu Ryby vychladnou. Ve skutečnosti je to přesně naopak – city Ryb se s postupem času jen prohlubují. Důvodem, proč jsou tak hrr, je, že naslouchají svému srdci a většinou hned od začátku vědí, že s vámi chtějí být navždy. Chcete-li totéž, dejte si pozor, abyste nikdy nezneužila jeho laskavosti a důvěry. Pokud by se něco takového stalo a on to prohlédl, zlomíte mu tím srdce.