Máme společné ambice

Máme společné ambice Zdroj: iStock.com

Jste ambiciózní? Jakého muže vedle sebe potřebujete?

Máte spousty cílů a víte, čeho chcete dosáhnout. Máte v sobě odhodlání i motivaci. Jste připravena čelit i neúspěchu, chvíli strádat, nebojíte se jít za tím, co chcete. Na téhle ambiciózní cestě však potřebujete mít vedle sebe partnera, který se nezalekne a bude vám oporou. Koho taková žena, jako vy, hledá?

Řekněme si to na rovinu, ambiciózní ženy to v seznamování nemají jednoduché. Nebývají submisivní, v očích mnohých lidí vypadají chamtivé, lehce arogantní, disponují větším sebevědomím. Poznáváte sebe, svou kolegyni či kamarádku? Jedno máte společné. Dokážete se pro něco nadchnout a nevzdáte se snadno.

Psychiatr Neel Burton přisuzuje ambiciózním lidem ještě další vlastnosti:„Obvykle jsou to vizionáři, kteří před sebou vidí nádherně rozprostřenou budoucnost, zatímco ostatní vidí pouze překážky. Ambiciózní lidé mají talent vždy se soustředit na jednu jedinou věc, což jim umožňuje tuto věc vykonat pořádně – a proto jsou tak úspěšní v dosahování svých cílů.“

Zní to skoro až moc ideálně. I tyto vlastnosti mají ovšem své stinné stránky. Ambiciózní lidé se nebojí riskovat, že během plnění svých snů někomu ublíží. A cokoliv kromě stoprocentního úspěchu berou jako selhání. Až nepřiměřené výkony očekávají jak od sebe, tak od jiných. A s touhle kůží jdou na seznamovací trh.

I já se hrdě k ambiciózním ženám hlásím. Společně s ostatními stejně nastavenými ženami jsme vytvořily seznam, co od našich stávajících a budoucích mužů očekáváme.

Co je ve vztahu důležité? Jaký má být muž ambiciózních žen?

Umí podpořit

Jakýkoli vztah bez podpory by stejně nebyl skvělý, ale pro ambiciózní ženy je to absolutní nutnost. Potřebujeme někoho, kdo nám nebude nadávat, když se ženeme k cíli, který máme zrovna v hlavě. Na oplátku jsme vždy velmi podporujícími partnerkami, protože chceme, aby naši partneři uspěli stejně, tak jako to chceme pro sebe. Ctižádostivé ženy skutečně potřebují nejen láskyplný vztah, ale i někoho, kdo bude našim nejlepším přítelem a skutečným partnerem v době krize a neúspěchu. Nejlepší vztah pro nás bude ten, v němž se budeme motivovat a vzájemně podporovat.

Skutečně se zajímá

S tím souvisí fakt, že je velmi příjemné, když se o nás partner zajímá. Není lepší pocit než ten, že partner vás nejen podpoří, ale zároveň se zajímá proč a co děláme a jak se nám daří.

Dokáže vyzvat

Díky ambicím jsme si vždy stanovovaly cíle a honily další a další vítězství, proto naše vztahy nemohou být rutinní ani předvídatelné, protože se nudíme. Chceme někoho, kdo je stejně dobrodružný jako my, ne-li více. Partner značky ideál nás umí motivovat k tomu, abychom dokázaly více, než jsme původně samy předpokládaly.

Dopřeje prostor k udržení nezávislosti

Potřebujeme pro sebe čas a prostor. Partner, který to chápe a nebere to jako urážku, je vše, v co bychom mohly doufat.

Ví, co chce

Musí být přesvědčen o tom, kdo je, a mít představu o směru svého života. Budeme se za splnění jeho snu bít a plně ho podpoříme. A tím se můžeme vzájemně inspirovat.

Nebude se cítit zastrašovaný a vyčerpaný

Jsme dravé, často samostatné, úspěšné a máme spoustu vlastností, ze kterých může být řada mužů zaskočená a vyčerpaná. Neříkáme, že jsme všechny generální ředitelky nebo superhvězdy, ale žijeme „v rychlém jízdním pruhu“, takže potřebujeme mít partnera, který nemá pocit, že s námi soutěží, ale ví, že jsme ve stejném týmu.

Někdo, kdo s námi udrží krok

Máme rádi muže, kteří jsou stejně ambiciózní jako my. Ať už je to ve sportu, vzdělání nebo v oblasti kariéry. Pro ctižádostivé ženy není problém mít vedle sebe partnera, který tvrdě pracuje na svých vlastních vášních, ale přichází domů šťastný a naplněný.