Víš, na co myslím?

Víš, na co myslím? Zdroj: iStock.com

Jak flirtovat? Máte na výběr pět stylů. Který je vám blízký?

Přiznejme si to, všechny flirtujeme. Nezadané i zadané. A v létě se do flirtů pouštíme ještě víc. Uvolněná nálada a spousta příležitostí k seznámení. Máte svou osvědčenou techniku? Jste si vědoma, že vůbec flirtujete? Chcete se to naučit?

Letmé dotyky, zvonivý smích, hra s vlasy, dvojsmyslné esemesky... každá flirtujeme jinak. Jak vy? Proč je dobré to znát, vysvětluje studie Univerzity v Kansasu, z jejíž výzkumů vyplynulo, že existuje pět základních a hlavních typů flirtování. A když víte, jakým stylem provokujete druhé pohlaví, může vám to usnadnit seznámení, zvládnut první rande a i okořenit váš současný dlouhodobý vztah. Jaké máme tedy typy flirtování?

Tradiční

U tohoto typu hrají dominantní roli muži a většinou dělají první krok. Ženy jsou spíše pasivní, posedávají a čekají, až je rytíř ve stříbrné zbroji osloví či vyzve k tanci. V ústraní si sní, zájem vábí svou křehkostí a většinou ve flirtování nejsou aktivní, protože neví, jak na to. Skvělá schopnost pro online seznámení. Schované za slova klávesnice prozradí více a nebojí se hrát si slovy. Mají možnost a čas najednou přivábit více zájemců a v klidu si vybrat. Pokud jste ve flirtování tradicionalistka, je důležité mít přitažlivý profilový obrázek, který přiměje zájemce k činnosti.

Fyzický

Ráda flirtujete, aniž byste řekla jediné slovo? Pracujete se svým tělem, aby dokázalo upoutat něčí zájem? Představte si tento scénář: Když se začnete smát, vaše ruka se přirozeně dotkne kolena/paže/ruky druhé osoby. Přesně tohle gesto ukazuje na váš zájem. Nepotřebujete slova, jen chytré dotyky. Už rozumíte, proč za vámi neustále běhá kolegy z kanceláře? Nepoužíváte náhodou tato „náhodná“ gesta?

Upřímný

Zdaleka nejběžnější typ flirtování. Snadný a jemný flirtovací styl. Komunikujete očima. Když se střetáváte v pohledu s druhou osobou, často se usmíváte, hrajete si s vlasy, hladíte si šíji, zkrátka používáte jasné signály, které dokáže druhé pohlaví hravě přečíst. Antropoložka Rutgersovy University Helen Fisher říká, že lidské tělo pozná během jedné sekundy, zda je někdo fyzicky atraktivní, nebo ne. Mezi nejjasnější signály patří úsměv, nepřekřížené paže, přímý pohled do očí. Chcete-li se tedy seznámit, rozhodně nechoďte ulicemi se zrakem zabořeným do telefonu. Tento způsob flirtování je rychlou cestou k seznámení, které může vést k emocionálním vazbám. I když to nepřekročí přátelství, je to stále bonus. Nikdy není na škodu mít hodně přátel.

Hravý

Tento způsob flirtování lze klasifikovat jako nejkontroverznější. Do této kategorie spadají lidé, kteří flirtování používají spíše jako nástroj, než aby skutečně flirtovali, protože se o někoho zajímají. Flirtujete, abyste někoho zmanipulovala? Nebo abyste dosáhla nějakého cíle? Víte, že po pár mrknutích očka a letmých dotycích máte povýšené téměř jisté? Pak je vaším stylem hravé flirtování! Rada: mějte na paměti všechna ta srdce, která jste rozbila při vysílání neupřímných signálů zájmu. Nemusí se s porážkou či odmítnutím smířit.

Zdvořilý

Poslední styl je také nejméně zřejmý a milují ho tišší, rezervovaní a introvertní lidé. Nevýhodou je vaše nečitelnost, kvůli které si nikdo ani nevšimne, že flirtujete! Nicméně, vzhůru do něj, i malý náznak zájmu může být zaregistrován vnímavým člověkem. Vaše začervenání, nervózní rovnání věcí a klopený zrak flirtují za vás. Ve vší počestnosti.