Zamyšlený Emmanuel Macron.

Zamyšlený Emmanuel Macron. Zdroj: Profimedia

Tohle gesto mluví za vše.
Emmanuel se poprvé se svojí učitelkou viděl v patnácti letech, v sedmnácti  byl přesvědčen, že se s ní jednou ožení.
Jejich láska je skutečně vášnivá.
Vítězství Emmanuela Macrona.
Macronova bývalá učitelka byla a je jeho velkou oporou v politické kariéře
19
Fotogalerie

Femme fatale Francie: Proč Macron zahořel láskou ke starší učitelce?

Spíše než volební program Emmanuela Macrona, nového prezidenta Francie, všechny zajímá jeho manželka. Nejenže je Brigitte Macron o dvacet pět let starší, ale navíc byla jeho učitelkou. Femme fatale jak vyšitá! 

Tenhle příběh byste čekali spíše z pera francouzských romantiků typu Alfreda de Musseta než z obrazovky televizního zpravodajství. Patnáctiletý student se zakouká do své jednačtyřicetileté učitelky literatury, která je ale vdaná a má tři děti. Nejstarší dcera Laurence dokonce chodí do stejné třídy jako Emmanuel a jeho rodiče si tehdy ještě myslí, že se zakoukal právě do ní.

V sedmnácti letech ale vyjde Emmanuel s pravdou ven a umane si, že se se svou múzou jednou ožení. Je mu přitom jedno, že se jejich láska ani nikdy příliš požehnání nedočká. Svému slibu nakonec dostojí a v roce 2007 si bere svou životní lásku, v té době už rozvedenou Brigitte. Jemu je 29, jí 54."Nemohla jsem si pomoct. Láska byla tak silná, že požádala o rozvod. Jemu nešlo odolat," svěřila se magazínu Paris Match v roce 2016.

Emmanuel je do své učitelky zamilován už déle, jak dvacet let.
Emmanuel je do své učitelky zamilován už déle, jak dvacet let. | Zdroj: Profimedia

Kdo by mu odolal?

Odolat budoucímu prezidentovi Francie činilo potíže i mladším ženám, než je Brigitte. Emmanuel Macron se v sedmadvaceti letech stal inspektorem na Ministerstvu financí, později pracoval jako investiční bankéř a v šestatřiceti zaujal post francouzského ministra hospodářství a průmyslu. Kromě toho, že je cílevědomý, inteligentní, bohatý a mladý, je také pohledný. No která žena by jej odmítla?

Zarážející je spíše vztah z druhé strany, z pozice nového prezidenta Francie. I když je první dáma Francie objektivně pohledná žena, je téměř jisté, že budoucího prezidenta musela uchvátit i jinými vlastnostmi. To potvrzuje i sexuolog Petr Weiss:

Emmanuel se poprvé se svojí učitelkou viděl v patnácti letech, v sedmnácti  byl přesvědčen, že se s ní jednou ožení.
Emmanuel se poprvé se svojí učitelkou viděl v patnácti letech, v sedmnácti byl přesvědčen, že se s ní jednou ožení. | Zdroj: Profimedia

"Nejčastěji muž hledá mateřský, chápavý typ ženy. Takový, který mu dobře rozumí a dokáže se o něj postarat. Ve chvíli, kdy tyto žádané vlastnosti nenachází u svých vrstevnic, tak se obrací ke zralejším ženám, které mu náhle imponují," řekl Weiss pro info.cz.

Krk, co hýbe hlavou

Z toho lze usuzovat, že než touha po fyzické lásce je pro Macrona důležitější vyšší princip lásky, vzájemné souznění. A možná něžná, až mateřská láska, kterou mohl v mládí postrádat.

Tohle gesto mluví za vše.
Tohle gesto mluví za vše. | Zdroj: Profimedia

Zlí jazykové dokonce tvrdí, že Emmanuel Macron žije s Brigitte z mnohem prozaičtějšího důvodu: Aby zakryl svou homosexuální orientaci. To ale ihned vyvrátil.

Ať už nový první pár Francie spojuje cokoliv, jedno se jim nedá upřít. Láska kolem nich je téměř hmatatelná. Najdete jen pár prohlášení prezidenta či první dámy, která by nesouvisela s tím druhým. "Pokud budu zvolen – pardon, pokud budeme zvoleni –, ona tu bude se mnou, bude mít svou roli a své místo," řekl Macron na březnovém meetingu. Není třeba se asi ptát, kdo je u nich doma hlavou rodiny a kdo tím krkem, jež hlavou otáčí.

Video placeholde