.

. Zdroj: iStock.com

Být chvíli sama. Zkuste to a uvidíte, jak se změní váš život

Být sama bez partnera neumíte. Sotva za jedním zabouchnete dveře, už je otevíráte druhému. Ve vašem životě stále někdo je, ale ne ten pravý. Říkáte si, to nevadí, hlavně že nejsem sama. Bohužel děláte chybu, protože když budete chvíli sama, konečně zjistíte, jaká jste a co chcete. A to za tu chvilkovou samotu stojí, ne?

V dnešní době sociálních médií je seznamování hračka. Máte spoustu možností, jak si partnera najít a nevytáhnout paty z domu. Vždy se nějaký milovník najde. Jenže, jak rychle jste ho našla, tak ještě rychleji ho ztrácíte. Sama vlastně ani nevíte, co chcete. Ze začátku se jeví jako dokonalý, ale pak má samé mouchy. Co na chvíli nechat své dveře zavřené a být jen sama se sebou. Věřte, dá vám to víc než další vztah.

Volnost k nezaplacení

Podle nikoho se neřídíte, nemusíte nutně znát celé fotbalové mužstvo a páteční večery můžete trávit jinak než před televizí nebo jako věrná fanynka na tréninku. A ty volné víkendy, kdy se nemusíte nikam kodrcat a ujíždět desítky kilometrů, jen abyste se zalíbila novému idolu. Když jste sama, máte volnost, rozhodujete se více podle svých pocitů, přání, nálad, nic v sobě nepotlačujete a konečně zjišťujete, co se vám opravdu líbí a co vás baví. To je ideální start k budoucímu hledání partnera, už si nevyberete cyklistu, když milujete koně.

Potřebujete vědět, kdo jste bez vztahu

Můžete tvrdit, že se znáte, i když jste ve vztahu, a možná je to pravda v některých případech, ale ne vždy. Pokud jste nikdy nebyla mimo vztah více než měsíc nebo dva, je pravděpodobné, že opravdu nevíte, kdo hluboko v duši jste. "Být sama se sebou skutečně poskytuje více času a vhledu, abyste poznala svůj potenciál, své touhy a hodnoty. To nikdy nezjistíte, když budete neustále ovlivňována jiným," vysvětluje Rhonda Milrad, zakladatelka on-line komunity týkající se vztahů Relationap v Kalifornii.

Potřebujete čas, abyste zjistila, co chcete

Když jste bez lásky, vztahů nebo spousty online dating profilů, které vám dávají pozornost, po které tak toužíte, začnete vidět vnější svět, jiné páry a vztahy celkově jinak. Začnete si všímat malých detailů týkajících se vztahů, například způsobů, jak se muž chová k partnerce a naopak v restauraci, jak se umí chovat, jak se lidé dotýkají, tím zjistíte, co se vám líbí a co byste chtěla. Poskytne vám to zcela nový pohled na to, co se děje na povrchu vztahu, a tím více si budete vážit všech malých detailů, které si budete s příštím opravdovým partnerem budovat. Konečně přestanete hledat jen jiskru a vášeň, ale bude vás víc zajímat kompatibilita.

Přijetí osamělosti vás učiní silnější

"Osamělost se může zdát jako hrozná emoce, které je třeba se mílovými kroky vyhýbat, ale i přesto je potřebná k tomu, abyste poznala sebe samu a byla schopná najít fungující vztah," potvrzuje na základě svých zkušeností v komunitě Rhonda Milrad. Překonejte se, využijte samoty pro svůj prospěch, uvidíte po pár dnech, jak zjistíte, že to není zas tak otřesné, a budete získávat větší sebedůvěru a sílu, kterou využijete v novém vztahu. Budoucí partner to ocení.

Být svobodná a nehledat lásku je zkušenost, kterou už nikdy nebudete mít

Zažila jste radost z toho, že jste dospělá bez partnerství, nebo jste rovnou skočila do vztahu? Jakmile skočíte v mládí do vztahu a už tento status nezměníte, už nikdy absolutní svobodu nezažijete. Než se nadobro rozhodnete pro trvalé partnerství, užijte si nějaký čas sama se sebou. Svět je váš a můžete dělat cokoli, kdykoli, s kýmkoli. Můžete cestovat, kam chcete a dle svého, jíst jakékoliv potraviny přes pohanku, batáty a nikdo nebude ohrnovat nos, a hlavně žijte své sny. Jen se zeptejte svých vdaných kamarádek. Život v manželství a dětmi už je jiný. Krásný, ale jiný. Méně svobody, více kompromisů a už není jen o vás. Jako moje kamarádka Klára. Dlouho přežívala v nefunkčním vztahu, jen aby někoho měla. Když konečně skončil, opřela se do svého života. Odjela cestovat s kamarádkou na Island, cvičí jógu, kterou miluje, ale přítel velké nadšení nesdílel, a hlavně konečně ví, co chce a kdo je.

Uvědomíte si, že život je víc než jen láska

Vaše období osamělosti může trvat několik měsíců nebo několik let. Je to pro každého jiné, ale čím víc ho přijmete a užijete si čas poznávat a milovat sebe, tím lepší to bude pro vaši budoucnost. Uvědomíte si, že život má co nabídnout. A co je nejdůležitější, získáte nové vyhlídky na lásku.