.

. Zdroj: Profimedia.cz

7 způsobů, jak se stát erotickou bohyní (...psst, už jí jste!)

Chce to vysoké podpatky, dokonalou postavu a žhavé pohledy, nebo snad kurzy pro kněžky lásky? Zapomeňte na trapná klišé! Bohyni sexu v sobě můžete probudit i vy – když budete chtít. Všechno, co k tomu potřebujete, už totiž dávno máte. Pokud přece jenom hledáte pár kapek oživení, třeba právě následující tipy vám budou inspirací.

Zbavte se smetí

Nejen toho pomyslného nepořádku v interiéru, ale hlavně nepatřičných a neproduktivních myšlenek v sobě. Udělejte si jednorázový výprodej všech sebeobviňujících a energii vysávajících nápadů. Přestaňte se porovnávat s vyfiltrovanými instagramovými těly, která mají ke skutečné ženě na míle daleko. Sólo i společnému potěšení nebrání ďolíčky na stehnech ani ne úplně nejpevnější svalstvo. Schopnost se uvolnit a říct si, že všechno je, jak má být, je osvobozující.

Radost filmového příběhu

Příběhy z filmového plátna vždycky disponovaly mocí přenést své diváky do exotických krajů, ne úplně pravděpodobných zápletek, ale i šťastných konců. Můžeme se nechat unášet na vlně originálních kostýmů a scénografie, vzletných prohlášení a odvážných řešení. Jejich prostřednictvím zažijeme něco, na co bychom si ve vlastním životě netroufly nebo bychom trpěly nejrůznějšími zábranami. Připomenou nám také, že radost z vlastního těla a prožívaného sexu na sebe bere mnoho podob a stylizované ztvárnění a modelkovské míry nejsou zapotřebí.

Tipy: Film Čokoláda (2000), v němž okouzlující Vianne v podání Juliette Binoche namíchá pro každého porci čokolády přesně podle jeho vášnivého naturelu. Ukazuje, že svéhlavost a touha po nespoutanosti mohou být vřelými afrodiziaky. Snímek Gejša (2005) je tradiční příběh z japonské historie a ukazuje sílu každého, byť nevýznamného detailu, řád a krásu harmonie, jež dovedou i tak vytvořit erotické napětí. 9 a 1/2 týdne (1986) je dnes už trochu pozapomenutý osmdesátkový titul, který v sobě snoubí nevinnost a nedostupnost s přímočarou cestou za vyhlédnutým cílem sexuální touhy. Vnitřní náboj lze najít i v rozevláté bílé košili nebo při jízdě na ruském kole.

Síla hlasu

Zaposlouchejte se do audioknih, podcastů, znovuobjevujte oblíbené interprety. Znovu se zaposlouchejte do hlasů Diany Krall, Chrise Rey, Barryho Whitea nebo Erica Claptona, což jistě rozproudí a uvolní vnitřní energie a myšlenky.

V kuchyni

Příprava jídla a vaření je časově náročná disciplína, jež často vypadá, že energii spíše vysává. Ale… zkuste v líném pozdně jarním odpoledni vytáhnout mísu šťavnatých zralých jahod, med a poctivou vláčnou smetanu. Ovoce nakrojte v přímém řezu (sledujte tvary a strukturu), pokapejte medem a servírujte s kyprými šlehačkovými závějemi. Vůně a chutě vám připomenou, že i ty nejjednodušší radosti mohou otevřít cestu k nečekaným cílům.

Na stránkách knih

Fiktivní příběhy nechávají fantazii rozběhnout směry, které byste nečekaly. Nechte se strhnout literaturou, jež nabízí fantaskní světy i nepoznané možnosti nemožného. Tříbí myšlenky a ponouká nápady. Tip: Knihy česko-švédské autorky Kateřiny Janouchové, sonety Pabla Nerudy, John Updike a jeho Čarodějky z Eastwicku, žánr magického realismu.

Na stěně

Takovou sílu má samozřejmě i vizuální umění, prozkoumejte nespoutanou barevnost obrazů Fridy Kahlo nebo snové scenerie Georgie O’Keeffe.

Dělejte to pro sebe

Hledáte něco uměleckého, vzrušujícího, přesto vkusného, čím byste potěšily svoje oko nebo pohled partnera? Sáhněte po uměleckém aktu nebo fotoportrétu. Ztvárnění může být od decentního po vyzývavé, objektu touhy tak dává zážitek vnitřní síly erotického náboje. Je i originálním dárkem pro sebe či partnera.

Tip: barboragrunwaldova.cz

Další skvělé články najdete v novém vydání časopisu Moje psychologie. Kupte si ho v naší on-line trafice iKiosek.cz! Dnes objednáte, zítra už ho máte ve schránce. A doprava je zdarma.

.
. | Zdroj: Archiv Mojí psychologie