.

. Zdroj: iStock.com

Je to pan Božský? 7 znamení, že právě zažíváte pravou lásku!

Chceme ji zažít všichni a ideálně, aby nám vydržela na celý život. A tak se díváme na svého partnera a hledáme odpověď? Je on ten pravý? Pravá láska je víc, než co vidíme a můžeme říct. Jde o to, co prožíváme. Jak ji poznáte?

Pravá láska je pojem zavánějící až mystičností. Něco dokonalého a skvělého. Ano, taková láska je, jen se nesmí vnímat tak, že se vyskytuje bez neshod, odloučení či lásky na první pohled. Pak může vyznívat naivně. Pravá láska je jiná. Že existuje, dokládá tolik spokojených párů, které spolu stárnou. Když se jich zeptáte, řeknou vám jasná znamení, díky kterým to ví. Allison Renner zabývající se osobním rozvojem a vztahy na serveru Lifehack poukazuje na těchto sedm oblastí. Odborníci s nimi souhlasí, a kdo pravou lásku prožívá, bude také. Popřemýšlejte o svém vztahu a začněte odškrtávat, co na váš vztah sedí.

Sebeláska je cesta k pravé lásce

Zní to jako klišé, možná vám to neustále opakuje kamarádka či hlásá titulek vztahových článků, ale je to pravda – musíte nejprve milovat sebe, než budete moci milovat kohokoli jiného. Můžete mít špatný den nebo se vám nedaří, ale hluboko uvnitř víte, kdo ve skutečnosti jste, a víte, co chcete se svým životem dělat. Zamilovat se do sebe a žít svůj život dle svých představ je nejen neuvěřitelně uspokojující, ale pro partnera získáváte opravdu atraktivní vlastnosti. Pokud se vám nelíbí, co děláte či jací jste, vždy změňte věci jen natolik, abyste zůstali věrni sami sobě.

Pravá láska přichází přirozeně

Máte pochybnosti o svém partnerovi? Nejste si jisti, že je pro vás ten pravý? Pokud si kladete příliš mnoho otázek o něm, vztahu i společné budoucnosti, pravděpodobně nejste zamilovaní. Když opravdu milujete, o ničem nepochybujete. Je přirozené být se svým partnerem a vědět, že můžete dosáhnout všeho, po čem v budoucnosti toužíte.

Pravá láska neznamená stát se jiným člověkem

Máte pocit, že jen díky vztahu s druhou osobou najdete sami sebe? Nikoliv. Vaše identita nemá být něčí druhou polovinou – to musíte být vy! Nenechte se svým partnerem měnit a stávat se jím. Nemusíte být fanouškem jeho oblíbené kapely nebo číst všechny knihy, které on četl. Ponechte si své názory, zájmy a záliby. Pravá láska nevyžaduje milovat absolutně stejné věci. Jestliže váš partner chce, abyste se jich vzdali a raději vzali za své jeho, hledejte lásku jinde.

Pravá láska není náročná

Pokud vás partner opravdu miluje, neměl by vás žádat o změnu. A pokud svého partnera opravdu milujete i vy, neměli byste očekávat, že se změní. Navázali jste vztah, protože jste se měli rádi, a začali jste se navzájem milovat takoví, jakými jste. Proč byste potřebovali změnit tak hluboce někoho, koho milujete? Přijměte ho takového, jaký je, a na oplátku dostanete tuto protihodnotu. Člověka nikdy nezměníte.

Pravá láska vám umožňuje být sám sebou

Být sám sebou před partnerem se zpočátku vztahu může zdát náročné. Probuzení se vedle své polovičky bez make-upu a s rozcuchanými vlasy? Nebo co když vás uvidí nemocné, opuchlé a s červeným nosem od rýmy? Jsou situace, kterým se chcete, pokud můžete, vyhnout. Ale neměli byste to tak cítit. Když jste zamilovaní, i ta nejhorší nemoc je krásný zážitek, protože něco vám oběma přináší. Váš partner, který vám pomáhá v náročném období nebo vás líbá ranním dechem bez vyčištěných zubů, je velkým krokem ke společné budoucnosti a ukazuje, jak moc vás opravdu miluje.

Abyste získali lásku, musíte ji dávat

Nemůžete být v milujícím vztahu, pokud se držíte zpátky. Lásku nemůžete použít jako vyjednávací prostředek. Neříkejte svému partnerovi, že ho milujete, jen když udělá něco dobrého. Neodtahujte se od něj, pokud udělá chybu. Musíte ho milovat stále, bez ohledu na jeho slova nebo činy, protože pravá láska je bezpodmínečná. Pokud svému partnerovi dáte tolik této lásky, získáte ji na oplátku.

Pravá láska je založena na přátelství

Kolik znáte nejlepších přátel, kteří se do sebe nakonec zamilovali? Filmy i realita jsou důkazem, že je to časté. Nemusíte být nejlepšími přáteli od mateřské školy, aby vám láska vydržela. Musíte však být přáteli se svým partnerem. Musíte být schopni mluvit, sdílet humor a užívat si společnost toho druhého. V průběhu času může fyzická vášeň vyprchávat, ale skutečné přátelství bude trvat věčně.