Jídla podle Terezie

Jídla podle Terezie Zdroj: archív autorky

Terezie Němcová
Jídla podle Terezie
Jídla podle Terezie
Jídla podle Terezie
Jídla podle Terezie
7
Fotogalerie

Terezie Němcová: Změnu dělej pro své lepší já a ne kvůli velikosti kalhot 36

Také druhá pětice semifinalistek soutěže Restart s Dietou stojí na začátku velkého hlasování a s napětím očekává, koho vy, naši čtenáři a fanoušci zdravého životního stylu, pošlete do velkého finále. Budou se snažit přesvědčit vás, že zdravé vaření není nuda a že jde o zábavu, hru, nadšení a energii, kterou můžete s láskou servírovat na talíři. Alespoň ony to tak na svých sociálních sítích mají. Baví je vařit nejen pro sebe, ale i pro své blízké a přátele a o své recepty se rády podělí.

Patronem kategorie FOOD se stal jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Radek David. Co pro něj „RESTART“ znamená? „Restart je pro mě totální životní změna,“ prohlásil s úsměvem. Pojďme si společně ukázat, že vaření je radost, motivace, láska a zdravý život. A že si ho můžeme užít. Našim soutěžícím zatím držíme palce při hlasování a představujeme jednu z pětice finalistek.

Terezie Němcová

IG: @terezka_v_kuchyni, FB: Terezka v kuchyni, www.terezkavkuchyni.cz

Už odmala miluju jídlo. Nezdravým životním stylem jsem ale v pubertě hodně přibrala. Po několika letech trápení se mi nakonec podařilo srovnat si vše v hlavě i těle a najít tu správnou rovnováhu.

Když jsem začala hubnout, napadlo mě, že bych mohla svými recepty inspirovat i ostatní holky. Nejím maso a mléčné výrobky jsem omezila na minimum. Vařím zdravá, snadná a rychlá jídla, která jsou plná chutí, živin a barev. Vzhledem ke své proměně se snažím hledět i na to, aby byly recepty vhodné při redukci váhy.

Baví mě celý proces vaření. A taky je krásný ten moment, když hotové jídlo přinesu na stůl, můj přítel ochutná a je poznat, jak si jídlo užívá. Moji sledující u mě najdou zdravé a velmi snadné recepty bez masa. Myslím, že nejvíc je baví úplné rychlovky, na které nejsou potřeba žádné složité a exotické suroviny. A momentálně také svatební přípravy.

Každému, kdo chce přejít na zdravou stravu, bych poradila: Vykašli se na jakékoli drastické a dlouhodobě neudržitelné diety. Nastav si jasný režim ale tak, aby ti bylo příjemně, a základ všeho je v tom, jak si vše nastavíš ve své hlavě. Měj ráda samu sebe a celou změnu dělej pro své lepší já a ne kvůli velikosti kalhot 36.

Více se o Tereze dozvíte v následujícím videu:

Video placeholde

A vy teď máte šanci podpořit tu, která je vám nejvíce sympatická, svým hlasováním. Tři s největším počtem hlasů pošlete do finále, ve kterém půjde o titul Restart roku.

Hlasovat pro svoji favoritku můžete od 24. 3. do 10. 4. zde. A kdo jsou další semifinalistky v kategorii FOOD?