Jídla podle Renaty

Jídla podle Renaty Zdroj: archív autorky

Jídla podle Renaty
Renata Durdincová
Jídla podle Renaty
Jídla podle Renaty
Jídla podle Renaty
6
Fotogalerie

Renata Durdincová: Výzva je pro mě uvařit z toho, co je v lednici

Také druhá pětice semifinalistek soutěže Restart s Dietou stojí na začátku velkého hlasování a s napětím očekává, koho vy, naši čtenáři a fanoušci zdravého životního stylu, pošlete do velkého finále. Budou se snažit přesvědčit vás, že zdravé vaření není nuda a že jde o zábavu, hru, nadšení a energii, kterou můžete s láskou servírovat na talíři. Alespoň ony to tak na svých sociálních sítích mají. Baví je vařit nejen pro sebe, ale i pro své blízké a přátele a o své recepty se rády podělí.

Patronem kategorie FOOD se stal jeden z nejlepších českých šéfkuchařů Radek David. Co pro něj „RESTART“ znamená? „Restart je pro mě totální životní změna,“ prohlásil s úsměvem. Pojďme si společně ukázat, že vaření je radost, motivace, láska a zdravý život. A že si ho můžeme užít. Našim soutěžícím zatím držíme palce při hlasování a představujeme jednu z pětice finalistek.

Renata Durdincová

IG: @renysadurdincova

Proč jsem se přihlásila? Sama bych do toho nešla, ale protože jste mě oslovili přes Instagram sami, tak jsem si troufla. Jídlem jsem se začala víc zabývat po rozchodu s partnerem. 25 let jsem vařila a uspokojovala chutě ostatních a nijak to neprožívala. Teď mám už 4 roky čas si jídlo udělat po svém, zkoušet nové chutě i suroviny, víc si hlídám, co jím, snažím se jíst zdravěji.

Moc mě baví foodstyling. Instagramu jsem propadla náhodou, když jsem chtěla prodat svoje obrazy. Jídlo miluji a hodně tím teď žiju. Jezdím na kurzy, kupuji kuchařky, sleduji soutěže.

Charakteristika mého vaření je jednoduchost, rychlost, zdravé, dostupné suroviny a miluji Asii. Ráda vařím i vegetariánská a veganská jídla a oblíbila jsem si lowcarb stravování.

Výzva je pro mě uvařit z toho, co je v lednici. Nebo vyzkoušet novou potravinu a top je aranžování jídla. Jako výtvarnice si tak kompenzuji potřebu tvořit, malovat. Jídlo musí hrát barvami a vypadat zajímavě. Proto u mě moji sledující najdou inspiraci pro zdravější stravování, recepty, ale i netradiční foodstyling.

Více se o Renatě dozvíte v následujícím videu:

Video placeholde

A vy teď máte šanci podpořit tu, která je vám nejvíce sympatická, svým hlasováním. Tři s největším počtem hlasů pošlete do finále, ve kterém půjde o titul Restart roku.

Hlasovat pro svoji favoritku můžete od 24. 3. do 10. 4. zde. A kdo jsou další semifinalistky v kategorii FOOD?