...

... Zdroj: Ondřej Košík

...
...
...
...
...
7
Fotogalerie

Začíná Restart s Dietou 2019: Pro koho můžete hlasovat v kategorii FOOD?

Ani jsme se nenadáli a měsíc od vyhlášení letošní velké soutěže Restart s Dietou uběhl. Účastníci byli vybráni a my vám teď představíme pětici, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD.

Na samý úvod musíme přiznat, že výběr nebyl snadný. Naše porota měla nad spoustou přihlášek a zajímavých příběhů doslova zamotanou hlavu a někteří z nás dokonce při pohledu na lákavé fotky na profilech přihlášených pocítili nutkavou potřebu něco si zobnout. Přesto jsme vybrali pět semifinalistek, které vám představujeme v následujících medailoncích:

JAK TO BUDE DÁL?

To je asi to, co vás v tuhle chvíli zajímá nejvíc (samozřejmě kromě těch už zmíněných příběhů). Od 25. února můžete pro svoji favoritku hlasovat na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. března o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména postupujících zveřejníme opět na www.restartsdietou.cz a na sociálních sítích a finalisty i z dalších kategorií představíme v červnové Dietě.

A jak to vypadá, když se u sporáku sejde 5 semifinalistek a patronka herečka Markéta Hrubešová? Na začátek si všichni připili na zdraví, energii a prima den čajem Kombe a mohlo se začít vařit. Pro soutěžící jsme přichystali dva úkoly. Připravit smoothie s proteinovým mlékem Meggle a pak jeden produkt od stejného výrobce použít také ve zdravém a rychlém receptu. Na vaření a prezentaci jídla totiž měly pouze 30 minut.

Jídlo a dobrá nálada

Zatímco jedna soutěžící vařila, ostatní se mohly dívat, povzbuzovat a pak samozřejmě ochutnávat. A svými tipy a radami přispěla i Markéta, která si v mezičase dělala přípravu na své vlastní vaření. Jako první šla vařit Míša. Její smoothie bylo ovocno-zeleninové a chutnalo po hrušce, jablku, mrkvi a špenátu. Jako hlavní chod vykouzlila pomazánku z cottage sýra a uzeného lososa. Další na řadě byla Gábina, která udělala ranní snídaňové smoothie z jahod, borůvek, banánu, máty a různých semínek a jako hlavní jídlo připravila mrkvovou pomazánku z tvarohu, jogurtu, strouhaného sýra, česneku a mrkve. To vše opět doplnila semínky a ozdobila rukolou.

Video placeholde

Třetí v pořadí byla Monika, která zvolila netradiční smoothie z vařené mrkve, jogurtu, proteinového mléka a kokosového másla a upekla bochánky z čokoládového tvarohu, vajíčka a ovesných vloček s ořechy. Následovala Lucka s banánovo-špenátovým smoothie s mátou a citronem a hlavním chodem v podobě špenátových lívanečků s česnekem a avokádovo-ředkvičkovou salsou. Jako poslední vařila Dominika, která udělala smoothie z banánu, lesního ovoce a másla se skořicovou příchutí. Jejím hlavním chodem bylo kuřecí maso naložené v bylinkách a citronech vařené metodou sous vide se salátem a speciálním medovým dresinkem.

Když nejde o body

Nutno dodat, že všechny soutěžící se zhostily svých úkolů na výbornou a jejich smoothie s proteinovým mlékem Meggle a další rychlá a zdravá jídla s využitím mléčných výrobků této značky byla vynikající. Ochutnávaly je nejen soutěžící mezi sebou, ale i Petra s Markétou a přidali se také fotograf, kameraman a produkční. Přece jen ve světě, kde čas a rychlost vládnou všemu, se člověk tak snadno ke zdravému jídlu nedostane. Naše soutěžící ukázaly, že to ale jde. Vítězkou téhle mini soutěže se nakonec stala Dominika. Vyhrála roční předplatné časopisu Dieta a balíček čajů Kombe, což je další partner soutěže Restart s Dietou v kategorii FOOD.

VIP recept

Na závěr uvařila jednu rychlovku také Markéta Hrubešová. I ona vymyslela svůj recept až na místě z dostupných a sezonních surovin. Na jejím teplém salátu z černé čočky a mrkve, s restovanými růžičkovými kapustičkami, glazovanou mrkvičkou a krůtím steakem na rozmarýnu si všichni pochutnali. Přispěla i svými postřehy a radami, které se našim semifinalistkám budou určitě hodit. Nasbírala je nejen díky vlastní praxi a lásce k jídlu a vaření, ale také díky práci s profíky a známými šéfkuchaři. Na závěr ještě proběhlo společné focení a všechny soutěžící dostaly také motivační zápisník Můj (re)start, kam si mohou zapisovat své postřehy, zajímavosti a recepty, nebo se třeba inspirovat recepty z dílny Diety.