Ilustrační fotografie

Ilustrační fotografie Zdroj: David Hanuš

Monika Sedláková: Přestala jsem brát jídlo jako nástroj emocí a všechno se změnilo

"Moje proměna začala v únoru 2012. Sledovala jsem jednu motivační skupinku, kde jsem viděla proměny ostatních holek. Říkala jsem si, že když to jde jim, tak to musí jít i mně, ale chybělo mi odhodlání. Až jsem se jednoho dne vyfotila ve spodním prádle, a to byl ten spouštěcí okamžik," říká jedna ze semifinalistek kategorie Proměna Monika Sedláková.

Začala jsem méně jíst, denně jsem cvičila podle Jillian Michaels a váha šla dolů. Postupně jsem přidala běh, občas si šla zaplavat, až se hubnutí zastavilo. Začala jsem víc cvičit a jíst ještě méně a hledala důvody, proč tomu tak je. Tak jsem se dostala k výživovému poradenství a udělala si výživový kurz, který mi otevřel oči. Jednak jsem se dozvěděla spoustu informací a jednak mě to změnilo po psychické stránce.

Od té doby jsem přestala brát jídlo jako nástroj emocí a všechno se změnilo. Když se mi začali ozývat lidé s dotazy, jak se mi povedlo zhubnout, tak mě napadlo založit si na Facebooku skupinu s názvem Jak se prožrat ke štíhlosti. Ráda vařím, připravuju zdravá jídla, takže mi to přišlo jako skvělý nápad, jak bych to mohla sdílet s ostatními.

@sedlakova.moni, www.facebook.com/monicka.sedlakova

Video placeholde

1. Co pro vás bylo v průběhu vaší proměny nejtěžší?

Dřív jsem hodně chodila na párty, takže nejtěžší asi bylo se toho vzdát a pochopit, že to není to nejdůležitější. A to bylo i tím, co mě jednu chvíli brzdilo, abych se posunula někam dál.

2. Čím můžete inspirovat ostatní?

Mohla by to být moje energie, které mám celkem dost. Chtěla bych lidem ukázat, že je důležité hledat důvody, ne výmluvy, proč to nejde. A aby věděli, že si každý musí na sebe udělat čas.

3. Jaké máte další plány?

Chystám se založit si webové stránky. Chtěla bych získat víc lidí, které můžu inspirovat a předávat jim informace.

Jak hlasovat?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 23. dubna na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 12. května ve 12:00. Následně budou všechny hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 6. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistek vám také představíme v červnové Dietě.

Pro koho můžete ještě hlasovat?