Lucie Pešavová

Lucie Pešavová Zdroj: Ondřej Košík

Lucie Pešavová: Chci lidem ukázat, že se dá žít zdravě bez nutnosti se omezovat

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD.

"Už více než tři roky se věnuji zdravé stravě a cvičení. Dovedla mě k tomu snaha zhubnout, protože po porodu dcery jsem měla hodně kil nahoře," říká třicetiletá Lucie Pešavová. "Když jsem zhubla tak deset, patnáct kilo, začalo se mě moje okolí vyptávat, co a jak jím. Chtěla jsem jim to proto nějakým způsobem ukázat, a tak jsem rozjela svou stránku na Facebooku. A jak rostla a vytvořila se kolem ní určitá komunita, tak jsem se snažila pravidelně přidávat kromě receptů také tipy na cvičení, na zdravé jídlo a další články.

Díky mé stránce a také díky tomu, že jsem nakonec shodila celkem 30 kg, mě začali oslovovat lidé, jestli bych jim neporadila, jak zhubnout. Jenže jako laik jen se svojí osobní zkušeností jsem si tím nebyla úplně jistá, zároveň jsem se ale chtěla dozvědět víc o tom, jak to celé funguje. Proto jsem si udělala kurz výživového poradce. Chci motivovat a inspirovat ostatní k tomu, aby se nebáli zdravého jídla a zjistili, že se dá žít zdravě, ale s pestrou stravou, chutně a bez nutnosti se výrazně omezovat.

www.facebook.com/fitfoodwithluci, @fitfoodwithluci

1. Jaký recept se u vašich sledujících setkal s největším ohlasem?

Největší úspěch mají určitě sladké varianty jídel, zdravější dezerty, buchty apod. Populární jsou ale také klasické české recepty, které nějakým způsobem „ozdravím“.

2. Co byste uvařila návštěvě, na kterou chcete zapůsobit.

Green curry s kokosovým mlékem a k tomu domácí indické placky.

3. S jakou surovinou nejraději pracujete?

S avokádem.

4. Jaký je váš nejlepší zážitek související s vaší FB stránkou?

Spolupráce s Českou Miss, kdy mě minulý rok oslovili, abych uspořádala workshop pro finalistky.

5. Jaké jsou vaše další cíle a plány?

Aktuálně bych chtěla hodně svých receptů převést na svou nově vznikající webovou stránku a pak bych chtěla napsat knížku se svými recepty.

Video placeholde

JAK TO BUDE DÁL?

Od 25. února můžete pro svoji favoritku hlasovat na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. března o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména postupujících zveřejníme opět na www.restartsdietou.cz a na sociálních sítích a všech devět finalistů představíme v červnové Dietě.

S dalšími finalistkami se seznamte zde: