Lenka Jarošová

Lenka Jarošová Zdroj: red

Lenka Jarošová: Nejtěžší bylo začít se mít ráda

"Moji proměnu odstartovala touha něco dokázat, být fit a respektovat sama sebe. Nejdříve jsem ale zapracovala na svojí psychické stránce, protože jsem byla věčně nervózní, nepříjemná, bez energie a projevovalo se to i ve vztahu k mému synovi," popisuje impuls ke změně jedna ze semifinalistek kategorie Proměna Lenka Jarošová.

Začala jsem si uvědomovat, že nechci být tak negativní a že na sobě potřebuju trochu pracovat a nějak se změnit. Nejprve jsem si tedy srovnala v hlavě, co chci a jaká chci být. Potřeba pracovat na svém vzhledu pak přišla přirozeně sama. Začala jsem odstraňováním zlozvyků – jedla jsem hodně sladkostí a občas se večer přejedla, protože jsem přes den jídlo nestíhala.

Teď jsem si poctivě zapisovala a kontrolovala, co jím. Žádnou speciální dietu jsem nedržela. Začala jsem běhat a pravidelně cvičit. Uběhlo 24 týdnů a já zhubla více než 26 kg nespokojenosti… Z velikosti 46/48 mám teď džíny 38 a v pase jsem zhubla 22 cm. Loni na podzim jsem uběhla první půlmaraton a běh jsem si zamilovala. Nejdůležitější ale je správné jídlo. Velký podíl na mé proměně má i to, že jsem si konečně začala vážit sama sebe.

Video placeholde

@s_lenkou_to_zvladnu

1. Co pro vás bylo v průběhu vaší proměny nejtěžší?

Nejtěžší bylo začít mít se ráda. Na tom je potřeba stále pracovat.

2. Čím můžete inspirovat ostatní?

To, že zhubnout se dá zdravě, bez jakýchkoli striktních diet a zákazů a bez extrémních výživových směrů.

3. Jaké máte další plány?

Ještě se trochu zpevnit. Udržet si váhu a tu rozumnou míru toho, co ještě je normální, a co už ne, co se týče zařazování zdravého jídla a cvičení do normálního života. Protože jinak by se z toho člověk zbláznil.

Jak hlasovat?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 23. dubna na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 12. května ve 12:00. Následně budou všechny hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 6. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistek vám také představíme v červnové Dietě.

Pro koho můžete ještě hlasovat?