Kateřina Hilerová

Kateřina Hilerová Zdroj: IVY E. MORWEN

Kateřina Hilerová: Než jsem poznala jógu, byl pro mě sport spíš trest za jídlo

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, tentokrát z kategorie FIT.

Už od puberty jsem dělala různé sporty, chodila jsem tancovat, na aerobik, na squash i o běhání jsem se pokoušela. Nebyla jsem ale sama se sebou spokojená, a tak byl sport spíš takovým „trestem za jídlo“. Pak jsem se ale potkala s jógou a díky jejím technikám jsem postupně krůček za krůčkem dospěla k sebelásce a tomu, že mám sebe a svoje tělo ráda takové, jaké je. A v tu chvíli se najednou pohyb stal radostí, činností, která přirozeně patří k mému dni a naplňuje mě radostí. Díky tomu, že jógu nejen praktikuju, ale i učím, mám jedinečnou možnost předávat tenhle postoj i dalším lidem. Ráda bych inspirovala i ty, kteří to mají na moje lekce daleko nebo jóga není jejich krevní skupina, ale také by potřebovali najít pozitivní přístup k sobě a životu. Je to totiž paráda žít s pocitem přirozené spokojenosti místo neustálého boje se svým tělem. Takový pocit bych přála každému z nás.

www.katkayoga.com, www.facebook.com/Katka.Studio.Sedme.Nebe, @katkayoga, www.youtube.com/user/KaterinaBuresova

Video placeholde

1. Kolik času věnujete pohybu?

Styl jógy, který já dělám, se dělá šest dní v týdnu. Někdy je to pět minut denně, jindy jsou to tři hodiny denně. Plus odpoledne dělám ještě nějaké pohybové věci a trénuju akrojógu s manželem.

2. Je nějaký pohyb/sport, který absolutně nemusíte?

Běhání. (smích) Ne, není to tak hrozné, ale není to něco, co bych potřebovala dělat.

3. Jak jste to měla s tělocvikem na základce?

Ani si nepamatuju, že bychom ho měli. Na střední jsme ho měli, něco mě bavilo, něco míň, ale nebylo to tak, že bych byla nějaký sportovec. řekla bych, že do dvanácti jsem nedělala vůbec žádný sport.

4. Co nejvíc zajímá vaše sledující, pokud jde o pohyb?

Myslím si, že tipy, jak do některých pozic. A taky inspirace k tomu, aby se hýbali každý den.

5. Jaké jsou vaše další plány?

Inspirovat co nejvíc lidí, aby začali, abyu toho vydrželi a aby pochopili, že jóga není jenom pro mladé flexibilní ženy. A to, že někdo není flexibilní, je pozvánka do jógy, nikoli překážka.

Jak to bude dál?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 25. března na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. dubna o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistů představíme v červnové Dietě.

Medailonky dalších semifinalistek najdete zde: