Dominika Jojková

Dominika Jojková Zdroj: Ondřej Košík

Dominika Jojková: Chtěla bych otevřít vlastní školu vaření

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, která se uchází o vaši přízeň v kategorii FOOD.

"Dlouhou dobu jsem byla taková „věčná dietářka“, která vyzkoušela všechny možné diety, které jsem kdysi jako teenager našla v Bravíčku a jako starší na všemožných internetových diskusích," říká sedmadvacetiletá Dominika Jojková. "Na vysoké jsem už naštěstí dostala trochu víc rozumu a došlo mi, že postavu jako modelka v časopise asi nikdy mít nebudu a že to nejlepší, co můžu svému tělu dát, je, aby bylo zdravé a plné energie. S jídelníčkem mi pomohla i nutriční terapeutka Veronika Pourová, za což jí patří ohromný dík, že mě naučila správně a zdravě jíst.

Proč se můj blog jmenuje BEZCUKRÁRNA? BEZCUKRÁRNA proto, že se na něm snažím hlavně předávat myšlenku, aby lidé jedli kvalitní potraviny, bez přidaných dochucovadel a cukru. Aby kašlali na všelijaké diety a jednoduše se naučili jíst od všeho trochu a užili si tu pravou chuť jídla, na kterém si můžete neskutečně pochutnat. Také bych chtěla všem ukázat, že zdravé jídlo není nuda a nemusí být složité, aby bylo výborné. A míchání všech těch chutí dohromady je jeden z mých největších koníčků."

www.bezcukrarna.com, www.facebook.com/bezcukrarnablog

@bezcukrarna

1. Jaký recept se u vašich sledujících setkal s největším ohlasem?

Úplně nejraději mají bábovku a potom koláč z oříšků, čokolády, kokosového mléka a ovoce. Úplně jednoduché recepty ze surovin, které seženete na každém rohu.

2. Co byste uvařila návštěvě, na kterou chcete zapůsobit?

Hrozně ráda připravuju maso metodou sous vide, což je systém, kdy se maso několik hodin vaří ve vakuu při nízké teplotě.

3. S jakou surovinou nejraději pracujete?

Nejraději pracuju s přepuštěným máslem ghí.

4. Jaký je váš nejlepší zážitek související s vaším blogem?

Když mi začali trošku přibývat followeři a já viděla, jak podle mých receptů sami vaří. Tehdy mi došlo, že to má nějaký smysl a že se to lidem líbí.

5. Jaké jsou vaše další cíle a plány?

Chtěla bych napsat kuchařku. A potom bych chtěla otevřít vlastní školu vaření.

Video placeholde

JAK TO BUDE DÁL?

Od 25. února můžete pro svoji favoritku hlasovat na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. března o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména postupujících zveřejníme opět na www.restartsdietou.cz a na sociálních sítích a společně s dalšími finalisty z kategorií Fit a Proměna je představíme v červnové Dietě.

S dalšími finalistkami se můžete seznámit zde: