Barbora Langer

Barbora Langer Zdroj: IVY E. MORWEN

Barbora Langer: Fandíme všem sportovkyním, i těm, které se teprve odhodlávají

Představujeme vám jednu z pěti semifinalistek, tentokrát z kategorie FIT.

Blog Holky ve formě, na kterém se podílím spolu s Lenkou Pšajdlovou, vznikl asi před šesti lety. Tehdy jsme s Lenkou byly kolegyně, běžecké trenérky a kamarádky, obě nás bavilo běhat a na trénincích se nás holky často ptaly na spoustu věcí, a jestli nemůžeme napsat nějaký článek, a tak nás napadlo, co kdybychom začaly psát blog. Od té doby se toho u nás ovšem hodně změnilo. Na začátku to bylo hlavně o běhu, i když jsme obě ve volném čase i cvičily.

Lenka se ale v poslední době zaměřuje na jógu a takové ty klidnější typy cvičení a taky ráda plave a já jsem před necelými třemi roky propadla CrossFitu, takže běhám méně, třeba jednou až dvakrát týdně. Co ale platí stále, je, že fandíme všem holkám sportovkyním, i těm, které se sportovat teprve odhodlávají. Najdete u nás inspiraci, motivaci, rozhovory se zajímavými lidmi, tipy a rady z oblasti pohybu, zdravého jídla, sportovní módy i cestování, protože cestování je přece taky pohyb.

www.holkyveforme.cz, www.facebook.com/holkyveforme, @holkyveforme

Video placeholde

1. Kolik času věnujete pohybu?

Snažím se sportovat každý den, ale CrossFit samozřejmě nejde dělat denně. Když máme

třeba s manželem volný víkend, tak jdeme na inlajny nebo na dlouhou procházku a podobně.

2. Je nějaký pohyb/sport, který absolutně nemusíte?

Řekla bych, že šachy, šipky a biliár. (smích) Ale musím přiznat, že nemám ráda plavání.

3. Jak jste to měla s tělocvikem na základce?

Já jsem ze sportovní rodiny, takže mě tělocvik bavil. Nejradši jsem skákala přes kozu a dobrý byl taky šplh na tyči.

4. Co nejvíc zajímá vaše sledující, pokud jde o pohyb?

Nejvíc je zajímá běhání a inspirace na běžecké tréninky nebo na místa v Praze, kam chodit běhat. Plus v poslední době je například čím dál víc populární, co snídat před během, co jíst po běhu…

5. Jaké jsou vaše další plány?

Chtěly bychom rozjet on-line tréninky, rády bychom také udělaly e-book, který bude pro všechny naše čtenáře volně ke stažení. A máme domluvenou spolupráci s několika blogery, kteří se zaměřují na jídlo a vaření, chceme společně připravit on-line kuchařku pro běžce.

Jak to bude dál?

Pokud chcete některou z našich soutěžících podpořit a hlasovat pro ni, pak můžete od 25. března na stránce www.restartsdietou.cz. Hlasování bude ukončeno 15. dubna o půlnoci. Následně budou hlasy sečteny a tři soutěžící s největším počtem hlasů postoupí do velkého finále, které se uskuteční 8. června. Jména všech postupujících najdete opět na stránce www.restartsdietou.cz a všech devět finalistů představíme v červnové Dietě.

Medailonky dalších semifinalistek najdete zde: