..

.. Zdroj: El nino parfum

Vyberte si svěží jarní parfém přesně podle svých představ

První hřejivé sluneční paprsky v nás vzbuzují pocit svěžesti a nově se probouzejícího života. K jarnímu období neodmyslitelně patří lehčí, svěží a vzdušné vůně, které vás nabudí vlnou nové pozitivní energie. Hurá, jaro je už konečně cítit ve vzduchu. Jaký jarní parfém letos zvolíte vy?

Na výběru nové jarní vůně si dejte opravdu záležet. První přivonění vás může uchvátit, ale pamatujte, že i lehké a vzdušné vůně se postupem dne vyvíjejí a leckdy zcela změní svůj charakter. Typické jarní vůně jsou jemně květinové či aromatické kompozice, které doplňuje svěží tón máty, zeleného čaje či vydatná dávka šťavnatého ovoce, převážně pak citrusů. Vždy však záleží primárně na vašem osobním vkusu, kterou vůni vnímáte jako svěží.

Když se příroda probouzí Lehká, ovocně-květinová vůně Marc Jacobs Daisy Dream je inspirována zářivě modrým nebem a něžnými sedmikráskami. Na první pohled se zamilujete do pohádkově kouzelného flakónu, který skrývá až éterickou dámskou vůni – ostružiny, grapefruit a hrušku doplňuje oslnivé srdce z květů jasmínu a vistárie, které vykvétají na dřevitém základu s kapkou pižma.

..
.. | Zdroj: El nino parfum

Vzdušná kompozice květinové vůně Dolce & Gabbana Dolce Floral Drops se otevírá svěžími, ale přesto dostatečně sladkými tóny lístků neroli a kvítků papáji. Později ucítíte bílý leknín a narcis, který v závěru doplňuje pižmo, kašmír a santalové dřevo.

Pro ženy, které se ani s příchodem teplejšího počasí nechtějí vzdát gurmánsky sladkých vůní, by mohla být okouzlující květinová vůně Lancôme La Vie Est Belle Florale tou správnou volbou. Odlehčená verze doslova překypuje směsicí jemných květinových tónů osmanthus, magnólie, jasmínu, růže, pomerančového květu, mimózy a fialky.

..
.. | Zdroj: El nino parfum

Elegance, styl a sofistikovaná krása – tak by se dala charakterizovat žena, pro kterou je stvořena dámská vůně Jil Sander Simply Jil Sander. Netradiční nádech muškátového oříšku dodává jinak běžnému květinově-ovocnému složení zcela odlišný charakter. Špetka sladké vanilky a smyslný akord kůže dotváří vůni k naprosté dokonalosti.

Ráda poznáváte nové kraje? Pak letos na jaře sáhněte po jedné z těchto dvou dámských vůní. Až mýtický název Olympea ukrývá velmi svůdný, přitažlivý a netradiční parfém. Dámská vůně Paco Rabanne Olympea se právem stala novodobým parfémovým fenoménem díky svému unikátnímu akordu soli, který propůjčuje bohatému květinovému srdci a dřevitému základu nezaměnitelný charakter.

..
.. | Zdroj: El nino parfum

Čas, který musíte posečkat, než se opět vydáte na cesty, zpříjemní vlastní kousek exotiky skrytý v průzračné vůni Roberto Cavalli Paradiso Azzurro. Prozkoumejte zábavnou, odvážnou, ale přitom stále elegantní dámskou vůni. Exotickým pralesem inspirovaný mix se otevírá vůní levandule a jiskřivé směsice citrusů.